Cărășeni ajunși după gratii pentru că au condus băuți și fără permis

cara

Trei cărășeni vor sta după gratii pentru că au condus pe drumurile publice băuți și fără permis, iar unul a mai  lovit și un polițist.

Astfel că, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale au pus în aplicare 2 mandate de executare a pedepsei închisorii pe numele a doi bărbați din Reșița, aceștia fiind conduși și depuși la Penitenciarul Arad, după ce au fost condamnați la închisoare cu executare pentru infracțiuni rutiere.

Într-unul dintre cazuri este vorba despre un bărbat de 42 de ani, condamnat la 6 ani și 4 luniînchisoare după ce la data de 18 august 2019, ora 18.06, a condus un autovehicul pe strada Rândul 3 din Reșița, fără a poseda permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0.62 mg/l alcool pur în aerul expirat, accidentând mortal o femeie de 74 de ani, ulterior părăsind locul accidentului fără încuviințarea poliției, precizează IPJ Caraș-Severin.

Cel de-al doilea bărbat în vârstă de 37 de ani a fost depistat de polițiștii rutieri la data de 14 septembrie 2019, ora 23.50, conducând un autoturism pe bulevardul Revoluția din Decembrie din Reșița.

Bărbatul a refuzat să oprească la semnalul regulamentar de oprire efectuat de polițiști, context în care polițiștii au pornit în urmărirea lui, fiind blocat pe strada Timișoarei, în zona Triaj, constatându-se că acesta nu poseda permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind condus la spital, bărbatul a refuzat prelevarea mostrelor biologice.

În aceeași noapte, la ora 03.45, bărbatul de 37 de ani a fost depistat din nou de polițiștii rutieri, conducând același autoturism, pe bulevardul Muncii din Reșița. Și în acest caz polițiștii s-au autosesizat, continuând cercetările în cadrul celor două dosare penale reunite.

La finalizarea cercetărilor, instanța de judecată a dispus pentru acesta executarea pedepsei de 3 ani și 1 lună de închisoare.

O altă sentință penală de condamnare la pedeapsa de 2 ani și 4 luni, închisoare cu suspendare a fost pronunțată de Judecătoria Reșița, pe numele unui bărbat de 69 de ani, din Bocșa, care la data de 06 mai 2017, ora 18.20, a condus un autoturism pe DN 58B, având o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la momentul opririi pentru control de către un echipaj de poliție, bărbatul l-a lovit pe unul dintre agenții de poliție, cu pumnul în zona gâtului, ultragiindu-l.

Sentința a fost menținută de Curtea de Apel Timișoara, mai precizează IPJ Caraș-Severin într-un comunicat de presă.

foto: facebook

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Lacucaracea

    Zdrențele alea’ penale de milițieni , proCurori şi judecători / securişti care ,, o ard în bulan ” pe mână cu infractorii -interlopii să se mai ducă pe la şcoală… Cât de reduşi mintal pot fi , încât să definească un omor simplu , sau calificat , ca şi fiind ,, ucidere din culpă “… doar pentru că a fost ,, o maşină la mijloc ” ? Unde-i ,, accidentul de maşină ” în cazul femeii din Dealul Crucii ( str.Rîndul 3 ) ? În capul vostru ăla’ bolnav cu siguranță s-a petrecut un accident , atunci când v-a slobozit mămicuțele voastre din vintre cu capul de gresia spitalului(de gândiți astfel). Deci , fără permis de conducere , sub influența băuturilor alcoolice ( adică beat ,,de-a binelea”având în vedere concentrația) şi cu autoturismul neânmatriculat , iar voi o vă lărgiți de-a binelea că ,,moamăă” ce pedeapsă exemplară i-a dat instanța de judecăcată ! Păi’ având în vedere cei trei factori cumulați ( fără permis,beat şi cu autoturism neânmatriculat…/ ,, sau cu numere de-ale de Congo…adică tot aia’ ,, ) încadrarea juridică corectă a faptei este de omor.Ar trebui în cazul unora ca ăştia’ , să se găsească vreun ,, meseriaş ” la volan să-i ia în plin când trec strada prin loc nepermis ( sau chiar permis…) ; ca să sufere şi ei sau famigliile lor infecte câte ,, o ucidere din culpă ” , să simtă ,, pe propria piele ” netrebnicia legii , aşa cum o aplică şi judecă ei.Sau în cazul lor se aplică altă lege …

    Raspunde
  2. Lacucaracea

    P.S. ,, Unde mai pui ” faptul că microbuzul putea cădea la propriu în capul cuiva , pe cealaltă stradă ( bine că nu se afla în trecere vreo persoană sau un grup de persoane , atunci când au aterizat ,,CADAVERII” ăia’. În locul femeii aceleia putea fi un grup de copii sau o familie , ce m…ii şi r….ii mamii voastre făceați atunci … şi cum ,, o mai scoteați la capăt “.Credeți că de era familia mea acolo mai stăteam eu după nişte ,, bucarieni ” rupți în c*r ca şi voi…să privesc cum măsluiți şi muşamalizați dosarele penale ? Intram peste voi în miliție sau procuratură si vă luam piuitul la câți de mulți reuşeam. Scurt aplicată legea TALIONULUI ,nu bulangisme de-astea ‘ ,, creştino-masochiste ” de genul… ,, întoarce şi obrazul celălalt “. Întorceți voi mai bine obrazul celălalt ca să vă dam o lopată-n dinți.I-a ziceți milițienilor şi proCurorilor…de câți ani aveți la dispoziție ( îndemână ) date – informații / probe cu infractorii ăştia’ …şi mulți alții asemenea ( pe care i-ați protejat/ favorizat şi scăpat de răspundere penală ) ?! O să fac eu în curând publice toate acestea , să vadă toată lumea adevărata voastră față ! Cum măsluiți-muşamalizați dosarele penale în favoarea infractorilor ( pentru a-i scăpa de răspunderea penală , cu tot ceea ce derivă din această răspundere , indiferent de mediul din care provin ) … bineânțeles în dauna(traumele-suferințele) persoanelor vătămate / părților civile.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei