Cărășenii pot participa ca voluntari la intervențiile pompierilor! Programul „Salvator din pasiune” continuă!

salvator

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin derulează și anul acesta campania de recrutare a cetățenilor interesați să devină voluntari și să participe la misiunile pompierilor militari. La programul de voluntariat „Salvator din pasiune” sunt invitați să se implice toți cărășenii care doresc să se implice și care au vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani.

Prima sesiune de recrutare se desfășoară în până pe data de 25 martie. Voluntarii vor putea activa în cadrul echipajelor SMURD sau alte echipaje ale pompierilor ca membri ai acestora, având astfel posibilitatea de a cunoaște și a lucra cot la cot cu profesioniștii din domeniu.

Activitățile derulate alături de efectivele de pompieri vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acțiunile de ajutor umanitar și în cele de popularizare a mesajului preventiv, în funcție de competențele dobândite după parcurgerea programelor de pregătire”, precizează sublocotenentul Adrian Manofu, purtătorul de cuvânt al ISU Semenic.

Pentru a putea face parte din echipa salvatorilor cărășeni, cei interesați trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă între 16 și 65 de ani, să fie apți din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnați pentru săvârșirea uniei infracțiuni, să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență.

Dosarele de înscriere, care trebuie să cuprindă cererea de înscriere (model tip), certificatul de cazier judiciar, copie după actul de identitate, avizul psihologic eliberat de către un cabinet psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite, adeverința medicală cu mențiunea ,«Nu se află în evidență cu boli cronice, clinic sănătos, apt efort fizic mediu» și acordul părinților/tutorelui legal (doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani), pot fi depuse 17 februarie, până pe data de 25 martie, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență SEMENIC al județului Caraș-Severin din municipiul Reșița, strada Castanilor, numărul 123”, mai precizează Adrian Manofu.

Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obținute la numărul de telefon 0255211213, sau accesând site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Caras-Severin -http://www.isusemenic.ro/instructiuni.pdf.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei