fbpx
6 C
Reșița
duminică, 10 decembrie 23

Care sunt șansele ca moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu să treacă?

Prezent la sfârșitul săptămânii trecute în Caraș-Severin, alături de o delegație PSD, Alfred Simonis – liderul grupului social-democrat din Camera Deputaților și președinte al organizației PSD Timiș, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă și despre moțiunea de cenzură depusă deja în Parlamentul României.

„Marți, 29 iunie, de la ora 14:00, vor avea loc dezbaterile și votul pe moțiunea de cenzură. Pot să vă spun că de la oră la oră, șansele ca această moțiune să treacă de votul parlamentarilor cresc. Până și în timpul dezbaterilor soarta unei astfel de moțiuni poate fi schimbată. Suntem în contact, pe lângă parlamentarii Partidului Social Democrat, și ne asigurăm că toți cei 157 vor fi prezenți la dezbateri și la vot, și cu parlamentarii celorlalte partide din opoziție. Suntem în contact cu parlamentarii minorităților naționale, cu cei ai Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, dar și cu parlamentari PNL care și-ar dori ca Guvernul Cîțu să plece în regim de urgență, pentru că există acea competiție internă iar aleșii sunt împărțiți în cele două tabere: tabăra Orban și tabăra Cîțu.

Fac pe această cale un apel și la parlamentarii de Caraș-Severin din celelalte partide, cu excepția PSD-ului: să înțeleagă că datoria pe care o are fiecare membru al Parlamentului, este în fața cetățenilor și nu în fața șefilor de partid; să se prezinte la vot și să demită un Guvern incapabil, incompetent, incoerent, care a depus un Plan Național pentru Redresare și Reziliență care a fost de 3 ori respins, iar într-o țară normală, într-o societate democratică normală, Guvernul trebuia să plece de urgență de la prima respingere, iar noi avem de 3 ori planul respins.

Se pare că nu sunt în stare să scrie nici măcar niște pagini care sunt importante pentru România cu privire la investițiile pe care le va face statul român în viitorii ani. Cel mai grav dintre tot ce se scrie în acel PNRR, pentru că sunt foarte multe lucruri grave, este că acești oameni de la PNL, USR și UDMR au simțit nevoia să blocheze viitoarele majorări ale alocațiilor, ale pensiilor și ale investițiilor în copiii României, dar și în economia românească. Suntem foarte încrezători în această moțiune de cenzură și foarte probabil, la sfârșitul acestei săptămâni vom avea un alt guvern, cel actual fiind demis la votul de marți“, a precizat Alfred Simonis, liderul grupului deputaților PSD din Parlamentul României.

 

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei