fbpx
23.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Cartoful fierbinte al… guvernării

Parcă până mai ieri, politicienii se călcau în picioare unii pe alții, dădeau din coate până la epuizare, făceau și desfăceau alianțe care mai de care mai ciudate, împotriva oricăror doctrine politice, toate pentru un singur țel: accederea la oala cu smântână a guvernării.

Poate dovada cea mai clară este alianța PSD – PNL cu UDMR de ochii Occidentului. Ce stânga, ce dreapta… nimic din toate astea. „Trebuie să asigurăm stabilitatea țării“, spuneau politicienii din arcul guvernamental de la acea vreme. Da, e adevărat, țara trebuie condusă, dar nu oricum.

După aproximativ un an și jumătate, conform protocolului încheiat atunci, e vremea schimbării. Mai exact, a venit momentul în care cele două partide mari din această alianță fac rocada; Ciucă își dă demisia, cade guvernul, vin consultările și cele două (trei?) partide merg la Iohannis cu aceeași propunere, Ciolacu.

spot_img

Între timp, se poartă discuții mai pe față, mai prin dos, despre nume, ministere, funcții și toate cele. Liderul PSD a băgat la înaintare (din nou) interesul națiunii: „Propun amânarea rotativei până la soluționarea problemelor din educație și a pensiilor speciale“. Atâta doar că liberalii nu mai vor să-și asocieze sigla galben – albastră cu greva profesorilor și posibilitatea înghețării anului școlar. Nu de alta, dar de rezolvat doleanțele dascălilor… nici vorbă.

Așa că Nicolae Ciucă și liderii PNL au anunțat că rotativa va avea loc luna aceasta, iar premierul va demisiona în 25 mai (numai mâine nu-i… poimâine). Social-democrații … că să mai stăm, să mai negociem, să mai vedem, că e criză…

Da, aici au dreptate; e o mare criză cauzată de creșterea tuturor prețurilor, de salariile mici care nu permit cetățenilor să ducă, nu un trai decent, ci mai degrabă să supraviețuiască, de lipsa unei perspective care să ne scoată din această situație.

Și pentru ca tacâmul să fie complet, sindicaliștii din Sănătate au pichetat, astăzi, Ministerul Sănătății, în data de 8 iunie va avea loc o grevă de avertisment cu întreruperea activității timp de două ore, iar greva generală este programată în 15 iunie. Și dacă e să facem o comparație cu sportul rege în România, fotbalul, și sindicatele din administrația publică își fac încălzirea pe marginea terenului, tot pentru a intra în grevă.

În aceste condiții, nu e de mirare că din actuala guvernare PNL vrea să iasă cât mai repede, iar PSD nu prea ar vrea să intre. Pe post de arbitru între cei doi, UDMR așteaptă rezultatul de la masa verde: va fi sau nu primit în teren… pardon, la guvernare.

Sursă foto: mediafax

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. ”Da, aici au dreptate; e o mare criză cauzată de creșterea tuturor prețurilor, de salariile mici care nu permit cetățenilor să ducă, nu un trai decent, ci mai degrabă să supraviețuiască, de lipsa unei perspective care să ne scoată din această situație.”

    Criză național-liberală declanșată prin Popescu de Mehedinți, ministru la energie.
    Și acum cine să scoată castanele din foc?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei