fbpx
-1.3 C
Reșița
vineri, 27 ianuarie 23

Câștigi 13 din 16? Ești campion! 13 nu-i cu ghinion!

Vestea că în perioada următoare în Reșița vor intra (încă) câteva zeci de milioane de lei prin PNRR i-a surprins pe cei mai mulți dintre noi. Pentru unii surprinderea a fost plăcută, dar pentru alții a fost ca un pahar de otravă dus la gură de mâna altuia. Mai ales că cei din administrație nu au prea pus informațiile de acest fel la dispoziția presei și-a opoziției. Vorba unui amic, iar le taie primarul sonorul ăstora! Veșnicii contestatari. Care, se vede de la Bruxelles, înghit greu gălușca Popii de milioane de euro.

În loc să-și bage unghia în gât și să dispară definitiv, lucru nedorit, căci Nelu „Nero” nu poate fi lăsat fără pic de opoziție în viitorii ani, mi-aș permite să le sugerez un discurs, în rezumat desigur, ușor de difuzat și care prinde sigur în rândurile contestatarilor actualului primar. Depinde doar cine-l recită. Și care, în mare, sună cam așa:

Actualul primar liberal a avut și are noroc cu carul. Pe când noi aveam primarul nostru, nu era nici programul ăluia de-o făcut podul la Cernavodă și nici PNRR, nu arunca Europa cu milioane de euroi în noi. Era greu doar cu forțe proprii să reînnoim și să modernizam Reșița, bani puțini, famigllie mare, guri multe la masă… Și nici nu auzisem de Grațian Dobre pe care șmecherul ăsta de Tăiețelu l-a ademenit la Fonduri Europene. Aveam și noi niște fete pe-acolo dar știți cum e cu fetele de la partid!… Am făcut și noi cu primarul nostru de atunci ce-am putut. Și nu ne-a fost ușor:

spot_img

– Am desființat tramvaiul ! Ca să-i dăm de lucru lu’ Tăiețelu acum. E puțin deranj în oraș dar trece… E vina lui, nu-i vina noastră
– Am desființat încălzirea centralizată a orașului! O realizare uriașă!
– Am desființat Gospodăria comunală (PRESCOM)
– Am desființat transportul în comun

Toate acestea le-am făcut cu grele sacrificii, să se știe. Și astea doar așa, în mare. Ar mai fi postacii de serviciu, simbriași în slujba unora care tânjesc după banul public după principiul: „bă acum îi grămada mare, dacă nu dăm lovitura acum atunci când?” Am înțeles că pe str. George Enescu s-a semnat deja nota de transfer de la Dognecea la Reșița, cu firme și utilaje, cu tot arsenalul, a viitorului loc 2 (doi) la viitoarele alegeri. Le amintesc ăstora că în astfel de competiții locul 2 nu se premiază și nici nu-ți cântă imnul. Doar cheltuială în van.

Una peste alta, aplaudaci, contestatari sau simpli observatori, cetățeni ai Reșiței, trebuie să fim tâmpiți să nu observăm ceea ce este de observat. Se face. Se face treabă la Reșița. Că nu suntem toți de acord cu ordinea din lista de priorități a actualei Administrații este doar o chestiune de orgolii personale, la urmă-urmei…

Și, iată cum 13, din număr cu ghinion, devine unul cu noroc pentru Reșița.

 

Mihai SPRÎNCEANĂ

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. ”…trebuie să fim tâmpiți să nu observăm ceea ce este de observat. Se face. Se face treabă la Reșița.”

    Posibil.
    Tot firma PORR înlocuiește liniile de tramvai (duble) pe Calea Buziașului din Timișoara. Cu tot ”tacâmul”, adică stâlpi noi, șine sudate, etc.
    Însă nimeni nu se ”bagă în seamă” ca țăranul la oraș pe tema asta și nu au încă tramvaie bidirecționale, doar semafoare fără galben.
    Sunt tâmpiți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei