UPDATE: Cazul fetiței din Baia de Aramă se repetă. O micuță din Bocșa, pe punctul de a fi despărțită de cei care au crescut-o

modelmic

„Este obiectul muncii, nu vă atașați de ea!”. Așa începe povestea Gabrielei, o fetiță dată în plasament unei familii din Bocșa, pe când micuța avea doar 1 an și 2 luni și pe care dorește să o adopte acum o familie din Timișoara. Situația a devenit răvășitoare, atât pentru familia Miloș, cât și pentru micuța Gabriela.

Fetița are acum 7 ani și în toată această perioadă a fost în grija familiei Miloș din Bocșa. Aceștia mai au 9 copii, și pe Camelia, o fetiță de 13 ani adoptată în anul 2013, tot după o perioadă în care au avut-o în plasament.

Acum câteva zile am primit o somație că în data de 3 iulie va trebui să o predăm pe micuța Gabriela. Problemele au demarat destul de rapid și de ascuns. Era o fetiță cu multe dificultăți și am zis că ne vom strădui, cu ajutorul lui Dumnezeu, să facem tot ce putem să o recuperăm, iar astăzi pot spune că, parțial, este recuperată. Are probleme de sănătate, care sunt din naștere” , a declarat Cornelia Miloș.

La câteva zile după ce au luat-o în plasament, micuța Gabriela a făcut spasmul hohotului de plâns, diagnostic pe care familia asistentului maternal l-a aflat în momentul în care au ajuns cu ea la un specialist în Timișoara, după care a urmat o perioadă de spitalizare. În momentul de față, Gabriela nu mai face acele crize de plâns. Tratamentul și mediul creat de familia care a luat-o în plasament i-au îmbunătățit considerabil starea de sănătate.

65292144_633343447147584_4530066981080006656_n

 

Când familia din Timișoara, care dorește să o adopte pe Gabriela, a început să facă vizitele de potrivire la locuința familiei Miloș, Gabriela a crezut că aceștia sunt o nouă achiziție de prieteni și că toate vizitele se rezumă doar la câteva întâlniri între prieteni. În momentul în care minora a aflat că „noii prieteni” sunt de fapt viitoarea ei familie, stările emoționale și comportamentul Gabrielei s-au schimbat brusc.

 

 

Vizitele și vestea adopției de către o altă familie, au creat stări vulnerabile, extreme și o repulsie a Gabrielei pentru orice vizită. La școală m-a întrebat chiar și doamna învățătoare ce se întâmplă cu Gabriela: nu-și mănâncă pachețelul, nu mai comunică cu nimeni, plânge, stă singură la geam. Noi am încercat să o pregătim pentru o eventuală adopție, dar am creat durere în sufletul ei”, spune femeia.

Când au aflat că se intenționează o adopție, soții Miloș spun că au anunțat  DGASPC  că vor depune ei dosar pentru adopția Gabrielei. Cornelia Miloș mărturisește  că își doreau adopția încă din 2014, doar că atunci Gabriela avea multe probleme de sănătate și dacă ei ar fi adoptat-o și ar fi pierdut salariul de asistent maternal profesionist, ar fi fost nevoiți să aibă amândoi soți un loc de muncă și nu ar fi avut cine să se ocupe de Gabriela așa cum se ocupaseră până în acel moment, cu plecări la medici la Timișoara  și internări în spital.

65314658_1570173853112784_5202991564980224000_n

 

 

 

Am depus dosarul și s-a tras așa de păr perioada de evaluare, că din 15 martie, perioada de evaluare ca familie adoptatoare a început abia în 24 aprilie. S-au eschivat mereu. În 24 aprilie s-a ținut ședința de începere a perioadei de evaluare, la ora 11:00, cu mine și cu soțul ca părinți adoptatori, și la ora 15:00 ni s-a spus „mâine trebuie să veniți să predați fetița pentru că a avut loc un proces și s-a dat familiei respective”, povestește revoltată, Cornelia Miloș.

Soții Miloș se gândesc cu disperare și cu sufletul răvășit la ziua în care vor fi nevoiți să îi spună Gabrielei, care s-a atașat atât de mult de ei și are o așa mare încredere în sprijinul lor, că va trebui să plece pentru că familia din Timișoara o vrea împotriva voinței ei și a familiei în care se află acum.

Rămâi pe Reper24! Vom reveni cu un interviu în exclusivitate cu Cornelia Miloș și punctul de vedere al autorităților referitor la acest caz! 

UPDATE: Întreaga poveste a luptei pentru adopție, în interviul cu Cornelia Miloș, femeia care a crescut-o pe micuța Gabriela.

 

 

 Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

11 Comentarii

 1. Rene Demeter

  Un articol foarte slab si partinitor. Unde este pozitia familiei care o adopta pe fetita? Unde este parerea argumentata a autoarei articolului? Unde educa aceasta cititorii expunand mecanismul unei adoptii? Unde explica faptul ca asistentii maternali (platiti pentru ceea ce fac) ar fi trebuit sa pregateasca fetita psihic pentru momentul la care va fi adoptata, fiindca scopul final acesta si este, nimeni nu doreste ca un copil sa stea in plasament pana la 18 ani, cu exceptia, fireste, a asistentilor maternali care primesc salariu pentru asta. Daca fetita pleaca, s-a incheiat cu salariul. Deci, in timpul anchetei jurnalistice, a incercat ziarista sa afle daca asistentii maternali nu cumva au influentat copilul negativ in ceea ce priveste o viitoare adoptie a sa de catre o familie care sa ii ofere un camin? Din acest articol plin doar de sentimentalisme nu reiese niciunul din aceste aspecte. Asadar, doamna/domnisoara jurnalista, indemnul cititorului este sa refaci acest articol la un nivel demn de meseria pe care o practici.

  Raspunde
  1. Dan

   Depinde de culoare politica a ziarului. Din pacate in ziua de azi jurnalistii slujesc… cuiva, nu populatiei.

 2. zero

  “vestea adopției de către o altă familie, au creat stări vulnerabile, extreme și o repulsie a Gabrielei pentru orice vizită. La școală m-a întrebat chiar și doamna învățătoare ce se întâmplă cu Gabriela: nu-și mănâncă pachețelul, nu mai comunică cu nimeni, plânge, stă singură la geam.”

  Se pare că deportarea cu strămutare forţată (a copiilor) este o practică a “justiţiei” româneşti. Indiferent de sufletul acestor copii şi consecinţe.
  Doar din interese de “onorarii” (tăiţei).
  Ascultarea copilului nu este obligatorie decât după vârsta de 10 ani, potrivit codului civil preluat de la Pilat din Pont (dreptul roman).
  Cum ar proceda o oaie în această situatie?
  Dar un urs? :)

  Raspunde
 3. Dan

  Doar de la 10 ani conteaza vointa ei in contextul legal. Oricum, daca e in tara si in timpul de potrivire ea nu se acomodeaza cu noua familie sau invers, se poate reintoarce. Importnat e sa nu va pierdeti atestatul prin ilegalitati, cum au facut cei din Baia de Arama, ca altfel mucuta se va intoarce in sistem, cea ce ar fi foarte rau pt. ea. Iar daca se va acomoda, nu e o bucurie? Va fi legal fiica unor parinti!

  Raspunde
  1. zero

   “Doar de la 10 ani conteaza vointa ei in contextul legal.”

   Nu!!! Asta numai în orânduirea sclavagistă. Sau poate pe la ruşi.
   Context vizibil penal al “h’autoritaţii”:
   Lipsirea de libertate a unei persoane aflate în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa sau de a se apăra, ca faptă săvârşită asupra unui minor este prevăzută şi pedepsită de art. 205 C.p. (3-10 ani).
   Şi tentativa se pedepseşte.
   Nu contează vârsta victimei, agravant este faptul că este un copil.
   Irelevante hărtiile falsificate (greşite) “juridic”.
   Principiul contează. Ăştia nu au principii, doar interese… (superioare copilului) :(

  2. Dan

   zero, esti exact precum te numesti. Un copil nu are drept de consimtamant pana la o varsta, nici drept de exprimare pe chestiuni legale. Si asta ti-o zice un judecator, nu o nulitate. Pt. asta exista responsabilitatea parinteasca. Tu poti sa manjesti toate forumurile cu minciuni, dar interesul suprem al copilului nu e sa aiba statut de orfan, ci de membru al unei familii.

 4. Pingback: Un nou „caz Sorina”: Gabriela, 7 ani, din Bocșa, Caraș-Severin, trebuie „predată” la 3 iulie unor adoptatori din Timișoara împotriva voinței ei – Știri pentru viață

 5. Pingback: Un nou caz "Sorina". O fetiţă din Bocşa, pe cale să fie despărţită de asistentul maternal care a crescut-o - Stiri eZZ

 6. Ion

  Mai bine in familie de pocaiti decat in familie de pedofili.
  Si ce familie din timisoara vrea sa adopte?! din nou aceleasi probleme ca in cazul fetei din mehedinti?

  Raspunde
 7. Ion

  in tara asta e invazie de pedofili pe cuvant. iar familiile crestine, inclusiv pocaitii sunt vanate la greu de catre stat si societate dementa

  Raspunde
 8. Costel Munteanu

  Oile nu au departament de justitie de unde se vede clar inferioritatea rasei umane care are nevoie de politie,procurori,judecatori,vamesi,inspectori,politicieni si doctori…Si toti sunt bogati!
  In mod evident,jungla este superioara “civilizatiei” raselor inferioare care ne conduc!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei