Ce mai spun cărășenii despre vaccin? Pro sau contra?

modelmic21

Există multe controverse, anumite întrebări fără răspuns, teamă atât de virus cât și de vaccinul pentru combaterea virusului covid-19. M-am gândit să înșir niște păreri, ale unor oameni și să le împărtășesc cu voi. S-au născut tot soiul de teorii conspiraționiste, ar zice unii, iar alții, susțin că este adevărul gol-goluț. Sunt oameni care susțin că reacțiile adverse ale vaccinului pot apărea după mulți ani. Alții spun că nu există o altă salvare, decât vaccinul. Ce spun cărășenii despre vaccin? PRO SAU CONTRA?

Eu nu cred că vaccinul este o rezolvare pentru că virusul e doar o simplă viroză. Este evident că nu ne omoară virusul cum ne omoară vaccinul. Întrebarea mea retorică este alta: De ce unii oameni care nu au nicio treabă cu medicina, ies la rampă și își dau cu părerea. Spre exemplu, un om foarte cunoscut la nivel mondial, iese în față și ne spune: trebuie să ne obișnuim cu masca ca și cum am purta pantaloni. Suntem dezinformați și ținuți într-o minciună permanentă. Scopul este instaurarea unui nou guvern mondial și uciderea populației prin vaccinare pentru că, ei, mai marii lumii, spun că suntem prea mulți și ocupăm planeta. Tot ce se întâmplă este un neofascism“, ne-a declarat Ovidiu în vârstă de 46 de ani care activează în domeniul IT.

Pe aceeași temă, am dialogat și cu Rebeca, femeie de afaceri, în vârstă de 44 de ani, manager în cadrul unei multinaționale:

Sunt pro vaccinare pentru că vreau speranță și viață și nu boală sau deces, pentru că electricitatea în casă ne-au adus-o cercetătorii și nu facebook-iști care vin cu teorii conspiraționiste și susțin că prin vaccin se dorește controlul populației sau că că ne vor introduce nanocipuri care reduc sentimentele și ne transformă în sclavi sau ce au mai văzut ei prin filme. Mă doare când anumite cadre medicale nu se informează și susțin că nu au încredere într-un vaccin creat în câteva luni. Îi sfătuiesc să citească presa medicală externă, acolo sunt informațiile importante. Pe platformele digitale se poate urmări tipologia vaccinului ARN care este în studiu de cercetare de 10 ani. Acest vaccin, Pfizer, este doar adaptat pentru noua pandemie cu care ne confruntăm. Nu este ceva, nou, creat de câteva luni, ci este de 10 ani în studiu! Vaccinul doar s-a personalizat. Da, într-adevăr, vaccinul cu AstraZeneca a fost o eroare pentru că nu este de tip ARN. La acesta s-a folosit un virus tot din familia corona, dar de la maimuță și nu are ani în spate de studiu. Restul, sunt supoziții, referitor la efectele negative pe termen lung. La vaccinul de tip ARN, după 8 luni anticorpii produși de vaccin dispar, deci nu cred că poate fi vorba despre efecte negative în următorii ani“.

Un alt punct de vedere l-am obținut de la o doamnă avocat, Leonora, în vârstă de 49 de ani din Oravița:

Părerea mea este că vor avea efecte adverse destul de mari. A venit prea brusc, prea multe declarații în contradictoriu. Încă nu avem statisticile cu efectele adverse ale vaccinului, reale, nu cele din prospect. Unii se bazează pe știință, dar în știință, de când este ea, s-au făcut întâi experimente pe șobolani, nu pe oameni. Nu contest existența virusului, dar au murit oameni și de la vaccin. Cel mai benefic ar fi SPUTNIK V, vaccinul făcut de ruși“.

 Dintr-o altă perspectivă se exprimă Diana, profesoară de limba română, în vârstă de 44 de ani din Reșița:

 „Cred că vaccinul este sigur, însă mă deranjează faptul că ne este recomandat tuturor, indiferent de problemele de sănătate pe care le avem. Nu se pune accentul pe cei cu afecțiuni medicale. Doamne, ce facem cu ei, îi sacrificăm, îi băgăm la grămadă, indiferent de risc? Persoanele alergice pot dezvolta alergii și la substanțe la care nu erau până atunci“.

 O altă opinie o are, Darius în vârstă de 29 de ani, un jurist din județ:

„Eu cred că vaccinul este necesar pentru limitarea virusului, care a luat deja prea multe vieți. Orice vaccin este bun, mă bazez pe știință, nu pe rugăciuni. Vaccinul face mult mai mult bine decât reacții adverse, eu cred că, în primul rând, contează binele comun. Decizia unora de a nu își face vaccinul poate influența negativ viața celor din jur“.

 Am mai discutat și cu Luca, un inginer în vârstă de 57 de ani  din Reșița:

 „Nu sunt nici pro, nici contra, însă în acest moment aleg să nu îl fac pentru că nu se cunosc beneficiile reale ale acestui tip de imunizare. Nu înțeleg care este scopul vaccinării în condițiile în care o persoană vaccinată poate face boala și o poate transmite mai departe și pentru a-și păstra imunitatea trebuie să se vaccineze din nou după 6 luni“.

Acest articol nu este bazat pe nicio cercetare științifică și nu are scopul de a disimula adevărul și nici acela de a influența pe nimeni și în niciun mod asupra unei decizii referitoare la vaccin.

În fond, fiecare dintre noi este liberul arbitru în alegerea pro sau contra vaccinării anti-Covid.

Citește și „M-am vaccinat”, anunță primarul Reșiței, Ioan Popa!

foto: primarul Reșiței, Ioan Popa. la momentul vaccinării

 

Codrina RAICA

 

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. B.

  Nu mă vaccinez în vecii vecilor. Nu am încredere, nu sunt cobaiul organizațiilor oculte internaționale. O manipulare și o minciună gogonată. O mulțime de oameni în toată lumea au probleme grave de la serul diavolului aducător de moarte sigură. Nu vă lăsați manipulați, ăștia ne vor omorâți cu zile, suntem prea mulți în mințile lor bolnave de scelerați mintali, neonazistii și neomarxiști ne vor obedienți,grași ,inculți,proști și cuminți!

  Raspunde
 2. Rareș

  Nu vreau sa fiu rău dar aici fanaticii religioși care cred ca vaccinul este facut să le distrugă viața sunt pe altă planetă cu capul. Credeți că corporațiile mari vor mai puțina lume pe planeta? Atunci cine o sa le mai cumpere bunurile? Toată lumea se crede importantă de parcă îi pasă cuiva atât de mult de ei astfel încât să le pună chip-uri in corp. Vaccinul a fost creeat pentru readucerea vieții la normal a tuturor oamenilor și de asemenea a economiei.

  Raspunde
 3. Mumu

  Mai ales păcălicii care pun botul la reclamele cu provaccinare sunt duși cu bila, la fel fraierii gen Vasile și alți frustrați învățați de mamele lor să jignească dacă cineva nu postează să le placă lor și looserilor care cred vorbește în ex autorițățile lui pește prăjit.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei