Toți banii pe care Primăria Reșița îi încasează din parcări se duc în realizarea altor parcări, a afirmat primarul Reșiței, Ioan Popa, în cadrul unei emisiuni live la Reper 24. Edilul reșițean a precizat că au fost stabilite deja parcările care vor fi reabilitate anul acesta, dar a vorbit și despre proiectul de amenajare a unor parcări inteligente, proiect deja amintit în trecut, dar care părea să fi intrat oarecum într-un con de umbră. În prezent, se lucrează la realizarea proiectului tehnic, urmând ulterior să fie depus spre finanțare.
„Am bugetat cu Dani Călin, directorul Direcției de Întreținere a Patrimoniului și pe 2022 vom face parcarea de vizavi de Universitate și continuarea acelei străduțe pe lângă fosta Policlinică stomatologică. Acolo este o zonă pe care vom interveni. O altă parcare pe care o vom reabilita va fi cea de la Judecătorie. Și aici vom intra pe toată zona.
În ceea ce privește parcările inteligente vreau să vă spun că noi nu ne permitem să facem așa ceva din buget propriu, vorbim de peste 2.200-2.500 de locuri de parcare pentru care noi lucrăm acum la un proiect, este aproape gata proiectul tehnic, îl pregătim pentru finanțare. Aceste parcări vor avea niște pastile în asfalt, se dă gaură cu tarodul, se bagă pastila în asfalt, e un senzor inteligent, care atunci când X pune mașina în locul de parcare, senzorul sesizează că este o mașină pe locul de parcare. Dacă în 5 minute nu este plătită parcare, senzorul alarmează serverul și pe cel care urmărește zona de parcări.
Tot în acest proiect vom avea cântărire dinamică la intrările în oraș. Asta înseamnă de fapt alte pastile la cele 5 intrări în oraș, care vor putea cântări camioane care merg cu viteză de până la 120 de km/oră, deși nu ai voie decât cu 50-70 la intrările în oraș. Și te cântăresc din mers. Dacă ai supratonaj, se alarmează Poliția Locală, zona de rutieră, care vine, te oprește și te amendează. Pentru că sunt foarte multe mașini care sunt supraîncărcate ca și tonaje și distrug drumurile”, a explicat primarul Ioan Popa.
Edilul a mai precizat că în cadrul aceluiași proiect vor fi achiziționate și 600 de camere de filmat inteligente: „Vom pune camere de filmat și la intrări în oraș și la intersecțiile importante, cu care pot să ia numere de înmatriculare și să verifice pe unde a circulat o mașină într-un interval de timp.
Am avut aici discuții cu Poliția Județeană, cu Poliția Municipală, cu cea locală, cu Jandarmeria, am făcut o statistică cu zonele unde se întâmplă mai multe infracțiuni, ca să ne focusăm cu foarte multe camere de filmat în zoanele respective.
Ținta noastră aici este să reducem infracționalitatea în oraș și reșițenii să aibă o siguranță mult mai bună”, a mai afirmat primarul Ioan Popa.
Karina TINCUL
Pe bulevard mai primim parcările înapoi? Multumec
Și cu parcarea în fata blocului, plătită de trei ani și nemarcata niciodată cum rămâne dom’primariu!?
Poate puneti si aceei senzori in parcarea de la balonul de fotbal de la Parcul Siderurgistului s-au asteptati inca o bataie intre locatarii din zona si „nesimțitii care parcheaza cu nerusinare pe locurile locatarilor iat Politia Locala se face ca nu vede….probabil e misto carnea de la macelaria se stie care…
Domnule primar sunteti un om corect si sunt sigur ca veti lua masuri.
Nu mai vb de ce sint obligati locatarii din zona sa le auda urechile
In Resita exista un bloc de locuinte,pe Aleeea Buzias ,nr.2,care ofera conditii de parcare urbane ,dar si rurale, in acelasi timp!Cum este posibil? Veniti si va minunati! Minunea dureaza din toamna anului 2014!
Revolutia din Decembrie nr.27/spate? nimic vreo lucrare. Treceti sa vedeti in patele fostului restaurant Brasov. Au mai si sapat primaria si au rastalmacit tot spatiul verde existent, lasand noroi, mocirla, parcare distrusa, drum acces distrus…taxa a fost incasata pe 2022….conditii? Niet.