Ce trăim: jocul sau viața?

codrina

De îndată ce devenim tineri adulți, societatea pune mari presiuni pe noi. Pe femei și pe bărbați, deopotrivă.

Femeia de azi ,,trebuie” să arate ca în reviste, să își construiască o carieră de succes, să fie o soție și o mamă ideală. Ea nu trebuie să aibă nici măcar un cusur. Imposibil! Iar bărbatul? Trebuie să fie matur încă de la 18 ani, să muncească zi-lumină doar în condițiile în care își poate permite o viață luxoasă. El trebuie să meargă la sală, nu pentru sănătate, ci pentru a cuceri. Trebuie să aibă o mașină scumpă, nu pentru siguranță sau confort, ci pentru a-și demonstra masculinitatea.

Uite așa, lumea este azi, lipsită de sens, valori și trăiri autentice. Nimeni nu trăiește după cum voiește, ci după cum este la modă. În această concurență pe care copii o au implementată de la vârste fragede, educăm maimuțe, nu oameni. Tinerii de azi au multe poveri pentru că vor să își construiască identitatea, iar maturii din viața lor le oferă repere ieftine și ucigătoare. Au uitat să îi învețe că dincolo de orice, trebuie să fii tu. Așa imperfect, dar original.

Căutăm un ideal de aparență și știți ce am pierdut? Liniștea! Asta am pierdut! De ce? Din cauza atâtor presiuni inutile. Pentru că încercăm să trăim un joc și nu o viață. Viața nu este despre a fi într-un anume fel, impus de alții pentru a te integra. Ce numim integrare? Să intri în rând cu lumea, când lumea nu mai are rânduială? Sau să fii apreciat pentru ceea ce nu ești.

Nu am fost creați pentru a fi nemaipomeniți mereu, ci pentru a trăi în liniște. Aceasta e mai mult decât a fi entuziasmat și a avea de toate dar nimic. Înțelegeți voi. Toate sunt frumoase, dar pacea cu atât mai mult. Liniștea nu se trăiește precum o emoție, ci precum o stare în care toate durerile, bucuriile și dorurile laolaltă nu dor. Nu doare nimic în liniște, nici măcar moartea.

În acea liniște ne întâlnim cu Dumnezeu, cu oamenii și cu noi înșine și stăm laolaltă. În inima noastră.

 

Codrina RAICA

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei