Cea de-a II-a ediție a Festivalului de Teatru pentru Copii „Lumea Poveștilor” s-a bucurat de un real succes!

modelmic

Festivalul de Teatru pentru copii “Lumea Poveștilor”  a tras cortina! Cea de-a II-a ediție a festivalului s-a bucurat de un real succes și asta atât datorită multitudinii și diversității evenimentelor care s-au desfășurat pe toată durata festivalului, cât și devotamentului și sprijinului celor implicați.

În  perioada festivalului, au avut loc 25 de evenimente culturale importante: spectacole jucate în spațiul Teatrului de Vest Reșița, proiecții 4K în Domul-Planetariu, spectacole la Cinema Dacia, parade stradale cu personaje de poveste, ateliere creative pentru copii, spectacole interactive în aer liber, în parcuri, reprezentații în cartierele marginalizate din Reșița, în localități din județ: Moldova Nouă, Băile Herculane, Oțelu – Roșu , Caransebeș, Carașova, Bocșa, Berzovia.

modelmic

Pe parcursul celor opt zile din 1 până în 8 iunie, orașul Reșița a devenit un oraș viu, mai frumos din punct de vedere cultural și social. Comunitatea a participat  cu bucurie și entuziasm la evenimentele și activitățile de cultură propuse în cadrul festivalului. Universul creat în cadrul evenimentului a creat un bun context de întâlnire pentru membri comunității, motiv pentru care spațiul public “Orașul” a devenit punctul central, decorul de bază al festivalului.

modelmic

Un element de impact pentru oraș l-a avut Domul, acesta a fost amplasat în centrul Reșiței. Acest dom, un uriaș cort gonflabil, este considerat la acest moment cel mai mare planetar din România și efortul făcut cu aducerea lui a contribuit incontestabil la completarea imaginii festivalului din piața centrală Reșiței.

modelmic

În cadrul festivalului au fost aproape 3000 de vizitatori în Dom, 3000  de spectatori în sălile de teatru și cinema, peste  2000 de spectatori la paradele, atelierele  și spectacolele din Centrul Civic, în  parcurile din Govândari și  cartierul Mociur.

Teatrul de Vest Reșița a facilitat intrări gratuite pentru 300 de copii de la Centrul  Școlar pentru Educație Incluzivă „Primăvara” Reșița și de la centrele de zi ale Fundației Humanitas „Pro Deo” și copii din Mociur.

modelmic

Managerul Florin Ionescu a declarat că succesul manifestării se datorează în mare măsură partenerilor Teatrului de Vest Reșița care au susținut evenimentul: Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Reșița și mulțumește tuturor celor implicați în reușita festivalului.

 

Elena FRANȚ

 

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei