În cel mult o săptămână Aradul va beneficia de un spital de campanie modern

1

La Spitalul de Campanie din Arad se vor trata cazurile ușoare  pentru a-i proteja de pe arădeni de răspândirea coronavirusului. Investiția este de 200 mii euro și modelul a fost solicitat deja de alte administrații locale pentru a fi implementat, titrează Arad Online.

Organizat la Expo Arad Internațional Spitalul de Campanie a fost predat din punct de vedere tehnic către Spitalul Clinic Județean Arad, urmând ca în câteva zile să devină un spațiu medical funcțional. La Spitalul de Campanie de la Expo vor fi internați arădenii care vor fi confirmați cu infecția SARS- CoV -2 dar care vor manifesta forme ușoare ce nu necesită internarea în spitale cu dotări ATI. Internarea cazurilor ușoare la Expo Arad va face ca răspândirea intercomunitară a virusului să fie cât mai limitată.

2

Din punct de vedere tehnic spitalul de campanie se prezintă astfel: o investiție de 200 mii euro;  4500 metri pătrați suprafață utilă acoperită cu un linoleum special pentru spațiile medicale;  240 paturi în 2 pavilioane – spitalul este prevăzut ca fiind un spațiu deschis fără separatoare între paturi; 22 de containere cu zonă de vestiar pentru cadrele medicale, zonă de decontaminare pentru cadrele medicale, grupuri sanitare;  tuneluri de decontaminare;  70 cadre medicale implicate activ

În următoarele 5 zile spitalul va fi dotat cu materiale de protecție pentru cadrele medicale cu materialele de igienă necesare viitorilor pacienți, cu tuburi de oxigen și medicamentație specifică. De asemenea, societatea civilă va veni în sprijinul autorităților și va dota Spitalul de Campanie cu mijloace multimedia și nu numai pentru a le face izolarea mai ușoară celor infectați.

3

Potrivit autorităților, după ce se va încheia pandemia 80% din investiție va fi recuperată, rămânând la dispoziția Consiliului Județean Arad și a Spitalului Județean Arad spre a putea fi folosită. De asemenea, modelul de la Arad va fi preluat și de alte orașe din țară, la recomandarea dr. Raed Arafat, administrația din Târgu Mureș fiind cea care a solicitat deja procedurile pentru a organiza un astfel de spital într-o sală de sport.

Sursă foto: aradon.ro

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei