Centre medicale de specialitate și mai multe secții în spital, printre intențiile candidatului PPU-SL la președinția Consiliului Județean Caraș-Severin

pp

Medicul Răzvan Simulescu, candidatul PPU-SL pentru președinția Consiliului Județean a prezentat în cadrul ultimei conferințe de presă susținute la sediul organizației, o parte a programului politic propus pentru Caraș-Severin.

Fiind de profesie medic, președintele PPU-SL Caraș-Severin s-a axat mai ales pe prezentarea punctelor care țin de specializarea sa și pe care și le propune pentru județ.

Aș dori înființarea unui centru medical pentru urgențe vasculare cerebrale și cardiace. Cu toții avem în familie sau am cunoscut persoane cu accidente vasculare cerebrale și au rămas ori cu sechele majore, ori au decedat. Acest centru de urgențe pentru accidentele vascular-cerebrale și cardiace se focusează în principal pe scurtarea timpului de la diagnostic până la tratamentul propriu-zis care se face ori prin dizolvarea cheagului, ori prin ruperea cheagului în bucăți mai mici pentru a fi extrase. Scurtarea acestui timp înseamnă o recuperare mai rapidă și un plus pentru pacienți.

În acest moment în țară sunt 11 centre. Ne dorim să deschidem un astfel de centru și în Caraș-Severin deoarece avem o patologie vasculară foarte vastă. Spun acest lucru pentru că lucrez exact în domeniul respectiv și știu cât de greu este să tratezi un astfel de pacient și ce înseamnă să pierzi bătălia cu această afecțiune”, a precizat Răzvan Simulescu.

Urgențele stomatologice sunt de mult timp o problemă pentru județ, necesitatea unui cabinet pentru intervenții în astfel de situații fiind deseori adusă în atenția autorităților. Candidatul PPU-SL pentru președinția Consiliului Județean s-a gândit și la acest aspect.

Aș dori, de asemenea, înființarea unui centru stomatologic de urgențe cu program non-stop în unitățile orășenește. Un astfel de centru ar răspunde nevoilor persoanelor de toate vârstele pentru că nu există persoană care să nu aibă probleme de acest gen”, spune medicul Simulescu.

Președintele PPU își mai propune și creșterea numărului de secții în cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița.

Dacă dumneavoastră, de exemplu, aveți o problemă reumatologică, în SJU la ora actuală nu există medic reumatolog. Dacă aveți alergii, nu avem alergolog, dacă aveți o problemă oncologică, nu avem chirurgie oncologică în spital, se ocupă tot chirurgia generală.

Creșterea numărului de secții înseamnă și deschiderea de ambulatorii, la secțiile respective, astfel încât cu biletul de trimitere să mergi la medic și să fie decontat de către CAS acel consult”, a mai declarat Răzvan Simulescu.

La conferința de presă susținută la Reșița, alături de candidații propuși de Partidul Puterii Umaniste a participat și europarlamentarul Maria Grapini.

1

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei