24.7 C
Reșița
marți, 17 mai 22

Centru de învățare vesel, modern și dotat tehnic, inaugurat la UBB Reșița!

Astăzi, un eveniment multiplu a avut loc la Centrul Universitar Babeș-Bolyai din Reșița unde, pe lângă inaugurarea unui modern și spațios Centru de Învățare – UBB Real Student Dreams – au fost finalizate alte două proiecte cu finanțare ROSE.

Este un centru pentru studenții noștri realizat din dorința de a oferi un spațiu altfel în care ei să-și petreacă activitățile extracurriculare și chiar timpul liber. Atunci când am început să ne dorim acest spațiu, de pe la finalul anului 2018, am vrut ca studenții să stea în această instituție de dimineața și până seara, și când au ore și când nu au ore, și pentru întâlniri didactice extracurriculare, întâlniri cu angajatori, cu coach, cu consilieri, în felul acesta venind în întâmpinarea formării lor profesionale, dar și pentru satisfacerea altor nevoi”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, conf. univ. dr. Andrade-Ionuţ Bichescu.

Directorul de grant pentru acest proiect, lectorul Mihaela Frumușanu a precizat la rândul său că obiectivul realizării acestui frumos spațiu de învățare a fost acela de a-i atrage pe studenți să stea cât mai mult în mediul universitar. Centrul cuprinde un spațiu comun pentru toți studenții și câte un spațiu pentru cele trei domenii de studiu: inginerie, social, economic.

spot_img

Am încercat să creăm atât un spațiu prietenos, dar și să aducem dotarea tehnică de care au nevoie pentru elaborarea diverselor proiecte. Cea mai mare parte a echipamentelor din punct de vedere valoric revine Facultății de Inginerie unde am achiziționat o serie de echipamente care să simuleze anumite activități pe care ei urmează să le desfășoare în activitatea lor de inginer”, a declarat lectorul Mihaela Frumușanu.

Cele două proiecte finanțate prin programul ROSE au fost începute în anul 2019 de către Facultățile de Științe Economice și Științe Sociale, pe când era Universitatea Eftimie Murgu, finalizate astăzi de către Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și alt proiect finalizat de Facultatea de Educație Fizică și Sport sunt: „Becoming an Economist – A Sustainable Transformation!” și „Nu abandona, implică-te! Stay Your University!”.

Cred că până la urmă am reușit dincolo de obstacole, să ne atingem toți indicatorii, ba mai mult, chiar să îi depășim. Obiectivul proiectuluii a fost acela de a diminua rata abandonului deși ne-am fi dorit mai mult decât atât, important este că suntem în acest sens pe o direcție bună, rata abandonului a scăzut puțin pentru că am reușit să implementăm chiar și în mediul online toate activitățile pe care ni le-am propus”, a precizat conferențiarul Adrian Tănase, director de grant în cadrul proiectului, „Becoming an Economist – A Sustainable Transformation!”

Bugetul proiectului este de 180.660 de lei, finanțator fiind Ministerul Educației, beneficiar Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Grupul țintă propus în acest proiect este format din 100 de studenți din anul I de studiu.

Un alt proiect ROSE menit să reducă abandonul școlar și să creasca rata promovabilității este și „Nu abandona, implică-te și stai în universitatea ta!”, finanțat tot de Ministerul Educației.

„În urma activităților pe care le-am desfășurat am reușit să creștem promovabilitatea și să scădem abandonul școlar și chiar dacă a fost pandemie, ne-am desfășurat activitățile în mediul online. Nu am putut să facem tot ce ne-am propus la început. Proiectul a început în primă fază strict legat de 5 programe de studiu din facultatea noastră, au rămas 4 programe și a fost preluat de Facultatea de Educație Fizică și Sport.

Au fost și câteva achiziții: cărți de specialitate pentru studenți, ghidul studentului, s-au achiziționat table inteligente, laptopuri, servicii de psiholog, de consultanță, coach, activități eficiente pentru atingerea obiectivului propus”, a declarat în cadrul conferinței de presă, lector univ. dr. Mihai Rohozneanu de la Facultatea de Educație Fizică și Sport.

Totodată, un laborator din cadrul Facultății de Inginerie a fost amenajat ca un spațiu de co-working, gândit pentru studenții de la inginerie, după cum ne-a informat conf. univ. dr. ing. Cristian Paul Chioncel, atât pentru ciclul de licență, cât și pentru cel de master.

Ne dorim ca tinerii noștri care vor pe lângă activitățile didactice pe care le desfășoară, să implementeze și să gândească o serie de aplicații pe care să le pună în practică, să aibă posibilitatea să vină aici, să aibă un spațiu la dispoziție, echipamente, unde pot lucra. Ne dorim ca această bază materială care se află acum la început, pe parcurs să o putem extinde și dota și să devină pentru domeniul tehnic, un etalon”.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei