fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Centru SPA la Complexul Municipal de Sport și Sănătate „Ioan Schuster” din Reșița!

Administrația locală reșițeană și-a propus să obțină finanțare pentru un proiect de extindere a Complexului Municipal de Sport și Sănătate „Ioan Schuster”, proiect care include realizarea unui centru spa, a unei parcări și amenajarea de spații verzi. Consilierii locali reșițeni au aprobat recent actualizarea documentației tehnico-economice pentru investiție, urmând ca proiectul să fie depus spre finanțare.

Acolo avem un proiect de extensie înspre Spitalul Județean cu o zonă de relaxare, saună, jacuzzi, baie de abur, masaj, recuperare pentru sportivi. Proiectul a fost realizat în urmă cu doi ani, iar acum a avut nevoie de o actualizare. Sperăm să putem obține finanațare și a trebuit să actualizăm indicatorii tehnico-financiari, ca să venim cu datele la zi.

Sunt mai multe axe pe care le țintim pentru finanțare. S-ar putea să mergem pe o axă de dotări pentru că se deschid axe de dotări și pe PNRR și pe ADR, instituții publice, învățământ, sport-sănătate și altele. Sperăm să reușim să intrăm acolo, nu sunt bani foarte mulți. Proiectul este undeva între 1,5 și 2 milioane de euro. Este o sumă rezonabilă pentru ceea ce putem obține acolo. Gândiți-vă că avem sportivi de performanță cărora le-ar prinde foarte bine să vină după antrenamente să își facă această revenire, și de ce nu, și publicul larg din Reșița să poată să se bucure de un mic spa în zona respectivă”, a precizat primarul Ioan Popa.

Conform referatului de aprobare care însoțește proiectul de hotărâre, prin extinderea complexului, administrația locală reșițeană și-a propus creșterea și diversificarea serviciilor oferite în cadrul complexului precum și al nivelului calitativ al acestor servicii, răspunzând necesității menținerii și îngrijirii sănătății cetățenilor prin terapii pe bază de apă.

Capacitatea maximă a centrului SPA ar urma să fie de circa 60 de persoane.

 

Karina TINCUL

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei