„Centrul civic făcut din biscuiți își spune prohodul”! Se pun plăci din granit și andezit, într-un proiect de 6 milioane de euro!

modelmic

Unul din proiectele pe care primarul Reșiței, Ioan Popa, anunța în urmă cu ceva timp că dorește să le realizeze a intrat practic în linie dreaptă. S-a reușit obținerea finanțării pentru reabilitarea centrului civic. Nu mai puțin de șase milioane de euro vor veni la Reșița pentru schimbarea la față a zonei centrale a orașului, alte patru milioane de euro urmând să fie folosiți pentru modernizarea a șase străzi și pentru decontarea lucrărilor deja realizate la aleea de promenadă.

În total este vorba de 10 milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene pe Axa de Mobilitate Urbană – Retrospective. De menționat că regiunii Vest i-au fost alocați 70 de milioane de euro pe această axă, însă singurul proiect care a fost aprobat a fost cel al Primăriei Reșița. Proiectul a fost deja semnat de ministrul Paul Stănescu, a anunțat primarul Ioan Popa.

Vestea bună este că centrul civic făcut din biscuiți în 2006-2007 își spune prohodul și vom pune granit și andezit ca la Alba Iulia, ca la Oradea, ca la Sibiu, dacă vreți.

Este o mare bucurie pentru mine, sunt șase milioane de euro în centrul civic, sunt trei milioane de euro pentru șase străzi din Luncă și promenada. Tocmai pentru că am avut curaj să ne asumăm investiția în promenadă, pe baza ei practic am câștigat proiectul. În total avem 10 milioane de euro”, a explicat Popa, în cadrul unei conferințe de presă.

Studiul de fezabilitate pentru reabilitarea centrului civic a fost realizat de o firmă din Timișoara, iar proiectul presupune, printre altele, schimbarea dalelor actuale cu unele din granit de 8-10 cm, modernizarea sistemului de iluminat public, refacerea alveolelor de bănci și amenajarea unor spații pentru tineri, dar și pentru vârstnici, cu mese de șah și table.

Geometria spațiului rămâne relativ aceeași. Au fost propuneri de modificare pe partea de fântână cinetică, dar am refuzat. Este un proiect foarte curat, foarte bine gândit, am stat vreo 4-5 luni cu firma care a făcut SF-ul și am punctat fiecare detaliu. La partea de arbori ornamentali am plantat acum 25 de arbori de specii diferite, ce vrem să facem acolo este un mic «parc dendrologic». O să punem plachete la fiecare tip de arbore, astfel încât cei care fac o vizită în centru să poată să se bucure de arbori ornamentali de excepție”, a mai precizat edilul.

Proiectul tehnic și execuția lucrărilor, atât pentru centrul civic cât și pentru cele șase străzi vor fi puse mâine pe SEAP, autoritățile locale sperând  ca până în martie sau aprilie să aibă deja un câștigător.

Timpul de realizare al lucrării este de 10 luni, deci practic, cu puțină șansă, anul viitor pe vremea asta avem centru civic nou”,a adăugat Popa.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. zero

  „Vestea bună … prohodul … o mare bucurie” a explicat Popa
  Dacă un platan românesc costă 171 de lei iar unul italian 270 de euro … ce să mai …
  Nu au unii cui să-şi vândă pietrele şi platanii şi iaca l-au găsit pe tăiţelu’ (în prohod) pe Reşiţa.
  În timp ce majoritatea oamenilor nu au locuri de muncă şi primesc salarii de mizerie, tăiţelu’ schimbă “faianţa de pe casă”.
  Tichie de mărgăritar :)

  Raspunde
 2. GEORGE

  Sa speram ca nu executa lucrarile aceeasi firma, ce a mai zapacit odata Centrul, sa modernizeze urmatorul primar inca odata.
  10 luni lucrarile, in aprilie (luna a 4-a din an) validat castigatorul.

  Si dumneata spui ca speri sa fie gata anul viitor ! Mai sa fie !

  Sunt convins ca esti un om de actiune , bine intentionat, domn primar, dar pe bune, gargarismul dvs. e enervant. Si cand faci lucruri bune, bagi dumneata o soparla.

  Raspunde
  1. zero

   Important este că la tăiţelu': 4 (aprilie) + 10 (luni) = 12 (anul viitor pe vremea asta).
   “Socoteli” … à la carte … à la tăiţelu’ …
   Mai plătim constructorul (pe hârtie) încă 2 luni şi încasăm de la el 20% din lucrare.
   Altfel nu câştigă licitaţia.
   Bingo? :)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei