fbpx
19.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Cetăţean sirian cercetat pentru trafic de migranți

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat șase libanezi şi trei sirieni, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Aceştia au fost ajutaţi de un alt cetățean sirian, posesor de permis de ședere pe teritoriul României. 

Miercuri seara, în jurul orei 22:40, o patrulă a oprit pentru verificări, pe comunicația DN59, pe raza localităţii de frontieră Denta, un autovehicul înmatriculat în România, condus de un cetăţean sirian, posesor al unui permis de ședere pe teritoriul României, în care se aflau nouă cetăţeni străini.

Cei nouă pasageri, nu deţineau documente de identitate asupra lor, fapt pentru care poliţiştii de frontieră i-au condus, împreună cu şoferul, la sediul instituţiei pentru cercetări. 

spot_img

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţenii străini sunt din Siria şi Liban, șapte bărbați şi o femeie cu fiul său. Aceştia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România şi că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul șoferului, cetăţeanul sirian. 

În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș privind săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de pasagerii autoturismului şi de trafic de migranți faţă de cetăţeanul sirian, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției, subcomisar de poliție  Petre-Ionuţ Nicola.

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei