Ne întoarcem la început de septembrie la restaurantul Craft, acolo unde chef Cosmin vine cu o nouă ofertă irezistibilă, în afara preparatelor binecunoscute: gastronomie libaneză.
Cum această țară, Libanul, a fost o perioadă lungă de timp punctul de intersecție pentru mai multe civilizații, mâncarea libaneză este diversă și se bazează pe alimente proaspete. Beirutul, capitala Libanului, a fost numit la un moment dat Parisul Orientului Mijlociu.
Bucătăria libaneză poate fi considerată un mixt între bucătăria mediteraneeană și cea arăbeasca, fiind reprezentativă în spațiul mediteraneean, apreciată în toată lumea și considerată una din cele mai sănătoase.


Mâncarea în cultura libaneză ocupă un loc important, iar libanezii abia așteaptă să o împartă cu familia sau prietenii, acest lucru fiind una din valorile lor fundamentale.
Așa cum se știe, pâinea este esențială în bucătăria libaneză, cele mai multe preparate fiind servite cu aceasta. Lipiile libaneze (un deliciu!) sunt probabil cele mai cunoscute.
Poporul libanez știe să sărbătorească viața și o face împărtășind o masă cu cei apropiați.
Aceasta se bazează pe fructe, legume (linte, năut, vinete, dovlecei), carne slabă (pui, pește, fructe de mare), în timp ce carnea roșie (miel, in mod special) este consumată cu moderație, dar și lactate, ierburi aromatice și condimente (mentă, pătrunjel, oregano, usturoi, ienibahar, nucșoară și scorțișoară).
La final vă las să descoperiți ce veți putea servi în septembrie la Craft, din meniul de mai jos:
CIORBA DE NĂUT 350G
Năut, morcov, păstârnac, ceapă, ardei gras, ulei de masline, roșii pelati, tăiței, patrunjel
HUMUS cu FALAFEL, TABOULEH si lipie 350G
Humus, falafer, liple, tabouleh, ulei de busuioc
SIS-KEBAB la farfurie cu cartofi dippers si sos 650G
Carne măcinată de vită, amestec de condimente, lipie, salată verde, roșii, sos de usturoi, pătrunjel, ceapa, cartofi prajiti*
Frigărui de pui cu Legume și cartofi la tigaie 570G
Pulpe de pui dezosate*, ceapă roșie, ardei gras, bacon, pătrunjel, sos de usturoi, cartofi”
PLATOU LIBANEZ- 2 pers 1200G
Frigărui de pui” (3 buc), sis-kebab (3 buc), faLafel (6 buc), humus, salată verde, cartofi la tigaie”, lipie, sos de usturoi, sos picant
și evident…
SPECIALITATEA LUI COSMIN (produs rece) 440G
Morcovi copți la cuptor, năut copt la cuptor, sos roșu ușor picant, miere, usturoi copt, brânză proaspătă, pătrunjel, lipie, lămâie, ardei copt, ulei de măsline, sare, piper.
Luna septembrie îți oferă ocazia să savurezi preparatele unei bucătării exotice la Craft, cu delicii culinare libaneze, puse în operă de maestrul bucătar Cosmin Marin!
Meniul complet îl poți găsi și pe Glovo sau Coressy, în cazul în care dorești să savurezi produsele CRAFT în confortul propriu de acasă.
Pentru a comanda produsele din meniul CRAFT apelați cu încredere numărul de telefon 0770.450.164.
Poftă bună!
Sergiu TABAN