Caraș-Severin se situează, alături de Cluj, în topul județelor în ceea ce privește atragerea de fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență, raportate la numărul de locuitori. UAT-urile cărășene au reușit să obțină peste 200 de milioane de euro, iar peste 30% din acești bani vor ajunge în Caraș-Severin pentru proiectele Consiliului Județean. O veste surprinzătoare pentru mulți, în condițiile în care activitatea forului județean nu a fost descrisă în culori tocmai roz în ultima perioadă, primând scandalurile și acuzațiile de tot felul. „Cifrele însă nu mint”, susține președintele Romeo Dunca, acestea fiind o dovadă clară a faptului că oamenii din forul județean chiar își fac treaba.
„Concret, Consiliul Județean Caraș-Severin a atras prin Planul Național de Redresare și Reziliență 64,2 milioane de euro, ceea ce reprezintă peste 31% din toți banii veniți în județ prin PNRR. Acest lucru se datorează și muncii și efortului echipei de la Fonduri Europene, coordonată de Cristina Mocanu. Cifrele nu mint. PNRR-ul poate fi o bornă care să arate eficiența în administrația locală.
Pe de altă parte, încercăm să fim atenți și la toate programele prin care putem aduce bani în județ, în special pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere. Se muncește mult, iar rezultatele o să apară și pe aceste segmente”, a precizat președintele Romeo Dunca.
Concret, din cei 202.770.417 de euro atrași în Caraș-Severin prin PNRR, Consiliul Județean a obținut 64.221.300 de euro, pentru realizarea a peste 700 de km de piste de biciclete în zonele turistice din județ, precum și pentru reabilitarea Muzeului Banatului Montan din Reșița și a Centrului Școlar de Educație Incluzivă Christiana Bocșa.
„Consider că este un rezultat foarte bun, ținând cont că PNRR reprezintă un program dedicat în principal nevoilor venite de la nivel local, cum ar fi reabilitarea de clădiri, digitalizare și îmbunătățirea sistemului educațional, deci, în mare măsură, finanțări pentru primării”, a adăugat Romeo Dunca, acesta profitând de ocazie și pentru a-i felicita pe primarii Ioan Popa și Dumitru Ursu, Reșița și Oravița fiind primăriile din județ cu cele mai mari sume atrase prin PNRR.
Karina TINCUL
„Cifrele nu mint! ”
–
Nici dama de caro …
celalalte cifre mint? alea in care traiul cel mai nasol ii in Resita? Ghici ce, se bate cu Slatina
Felicitări!
Problema-i c-anceput culesu’ prafului de pe tobă ( ca să zicem falimentele) din zonele comerciale…
Așa este @Mihai, cum spunea și mai sus,,Felicitări ” pentru traiul rău al majorității resițenilor și falimentarea cu bună intenție a micilor întreprizători deci,,Felicitări ” pentru plus răul făcut recte lucrările de proastă calitate ale firmei pudell de buzunar PORîRî.