Cinci expoziții de impact pentru reșițeni, la „Noaptea Muzeelor”!

muzeu

Publicul reșițean, dar nu numai, este invitat la Muzeul Banatului Montan din Reșița pentru a lua parte la evenimentul internațional Noaptea Muzeelor 2021 care va avea loc sâmbăta, 12 iunie 2021, între orele 17:00 – 00:30 (intrarea ultimului vizitator).

Alături de expoziția permanentă dedicată istoriei industriale a Banatului, alte patru expoziții cu impact deosebit stau la dispoziția publicului:

  • Tradiţie şi folclor românesc în Banat
  • Picturi cu vârf și îndesat – expoziția artistului plastic Dumitru Gorzo
  • Spații fluente. Hărţi ale spaţiului dunărean 1650-1800
  • Reșița 250 ani de tradiție industrială.

Asociaţia Euroland Banat se alătură şi în acest an evenimentului. Alături de de la Muzeul Banatului Montan, Muzeul Cineastului Amator, Muzeul Comunității Evreilor din Reșița, Centrul Universitar UBB, Salonul de fotografie industrială (situat Vila/Biblioteca CSR de lângă Casa Judeţeană de Pensii) voluntarii Euroland Banat şi ai Asociaţiei Voluntariatul pentru Toţi vor asigura tururi ghidate la Muzeul Locomotivelor cu Abur Reşiţa şi suport pentru vizitele de la Sinagogă (aflată între Universalul Vechi şi Colegiul Naţional Diaconovici-Tietz).

Anul acesta, organizatorii evenimentului vă invită la un concurs inedit!

„Ce trebuie să faceţi? Ridicaţi buletinul de vizitare fie de la Muzeul Banatului Montan, fie de la Salonul de fotografie industrială (număr limitat)

- Vizitaţi toate locațiile din circuitul de Noaptea Muzeelor Reșița – 2021

- Ștampilaţi buletinul în fiecare locație ( întrebaţi persoanele responsabile în fiecare locație)

- Când aveţi toate ștampilele pe buletinul de vizitare, lăsaţi-l fie la Muzeul Banatului Montan Reșița, fie la Salonul de fotografie industrială (nu uitaţi să treceţi numele, telefonul sau o adresă de email la care vă putem contacta).

Muzeul Cineastului Amator oferă 3 tricouri aniversare imprimate de Atelier Francois.

De asemenea, puteți câștiga una dintre cele 10 invitații de a vizita gratuit una din viitoarele expoziții organizate de Muzeul Banatului Montan Reșița”, explică președintele Euroland Banat, Andrei Szabo.

Lista locațiilor și orarul de vizitare:

– Salonul de Fotografie Industrială – 17:00-21:00 (Strada Traian Lalescu nr. 27)

– Sinagoga din Reșița – 17:00-21:30 (Strada Mihai Viteazu nr.8). Organizatori:  Comunitatea Evreilor Reșița și Asociația Euroland Banat.

Muzeul Cineastului Amator – 18:30-23:30 (Centrul Universitar UBB Reșița, Piaţa Traian Vuia nr. 1-4)

– Muzeul de Locomotive cu Abur Reșița – 16:00-20:30 (Calea Timișoarei, zona Triaj) – tur ghidat realizat de Asociația Euroland Banat.

– Muzeul Banatului Montan Reșița – 17:00-00:30 (Bd. Republicii nr. 10)

Organizatorii invită reşiţenii şi pe toţi cei dornici de o experienţă deosebită să facă o plimbare culturală la obiectivele deja menţionate.

Evenimentul şi vizitele se vor desfăşura cu respectarea regulilor stabilite de autorităţi şi a prevederilor legale privitoare la măsurile necesare combaterii pandemiei de COVID19.

 

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei