fbpx
19.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

CJSU de urgență cauzat de caniculă

La solicitarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Dragomir, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin (CJSU) în cadrul unei şedinţe extraordinare, desfăşurată astăzi, la sediul Palatului administrativ, în scopul dispunerii măsurilor şi acţiunilor specifice prevenirii și combaterii efectelor cauzate de caniculă și secetă, protejării populației, în special a persoanelor vulnerabile, precum și pentru gestionarea altor situații de urgență.

Potrivit ANM, pe parcursul următoarelor zile valul de căldură se va intensifica, vor fi înregistrate valori termice de 38…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

spot_img

Prefectul județului Caraș-Severin a solicitat instituțiilor implicate să acționeze conform Planului de măsuri privind prevenirea şi atenuarea efectelor temperaturilor ridicate asupra populaţiei (caniculă) la nivelul județului Caraș-Severin aprobat în cadrul CJSU, dar și să sprijine autoritățile locale în derularea acțiunilor de protecție a populației.

Până în prezent nu au fost înregistrate cazuri de persoane căzute în stradă, lipotimii, deshidratări sau persoane decedate din cauza caniculei. Serviciul Județean de Ambulanță a suplimentatat efectivele pentru a putea oferi ajutor în cazul unor urgențe generate de expunerea la temperaturi ridicate. La momentul actual funcționează în județ un număr de 11 punct de prim-ajutor, în Reșița, Caransebeș, Oravița, Moldova Nouă și Anina.

În ceea ce privește zonele forestiere și, în special, cele frecventate de turiști, prefectul județului Caraș-Severin a solicitat Direcției Silvice să dispună monitorizarea acestora de către personalul ocoalelor silvice, astfel încât să poată fi evitat riscul apariției unor incendii de pădure.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei