Clădiri supraimpozitate cu până la 500%! „Mulți agenți economici au înțeles care este de fapt scopul majorărilor”

popa

Consilierii locali reșițeni au aprobat în ultima ședință ordinară din anul 2020, mai multe proiecte de hotărâre prin care au fost majorate impozitele pe clădiri pentru imobilele aflate într-o stare tehnică nesatisfăcătoare. Majorările sunt cuprinse între 300 și 500% și vizează în general spații comerciale de pe raza orașului, dar și sediile unor firme sau imobile ale unor persoane fizice. Multe dintre clădiri au fost supraimpozitate și în anii trecuți, cum ar fi fostul magazin Universal sau hotelul Semenic din centrul orașului.

26 de proiecte se refereau la supraimpozitarea unor clădiri publice sau rezidențiale degradate, lucru pe care îl facem în fiecare an în această ședință.

Clădirile sunt preponderent cam aceleași. Dar am început să ieșim din căile principale de acces în oraș, am ieșit și în zone perimetrale. Aici aș menționa Șura Ortacilor la Secu, în rest așa cum le știți, hotelul Semenic, Universalul Vechi, Romtelecom și altele”, a explicat primarul Ioan Popa.

Edilul reșițean a precizat în numeroase rânduri că aceste supraimpozitări nu îi fac plăcere, dar că nu există altă modalitate în a-i convinge pe proprietari să își mențină clădirile într-o stare cel puțin rezonabilă:

„Vestea bună, din ceea ce am vorbit cu colegii mei din comisia care evaluează starea clădirilor, este că din proiectele de anul trecut, 30% au fost modernizate sau reabilitate și au ieșit din evaluările noastre. Asta înseamnă că mulți agenți economici au înțeles care este de fapt scopul acestor supraimpozitări, nu să luăm noi mai mulți bani, ci să își pună clădirile la punct”.

În ceea ce privește restul taxelor și impozitelor locale, acestea rămân nemodificate în anul 2021. Noutatea este că persoanele care decis să plătească dările online vor beneficia de o reducere de 10%.

O altă noutate este că persoanele/asociațiile care își renovează fațada clădirii în care locuiesc vor fi scutite de la plata impozitului pe clădiri, pe o perioadă de 5 ani.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Bender

    Alo șef, tie nu îți este greață dimineața când te uiți în oglindă și ce vezi?Nu ști cum să m-ai inventezi metode de a scotoci în buzunarele oamenilor și să născocesti fel de fel de siretlicuri pentru a fura una într-una de la amărășteni. Asta face PNL=PDL HOȚI LA DRUMUL MARE.LUAVAR COVIDUL PE TOȚI ÎMBUIBAȚII ȘI NESIMTIȚII.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei