Cod galben în Caraș-Severin! Meteorologii anunță ploi torențiale și vijelii

cod galben

Meteorologii anunță că vremea se schimbă în toată țara începând de miercuri după-amiază. Până vineri seară, vor fi ploi, descărcări electrice şi vijelii. Mai multe județe, printre care și Caraș-Severin, sunt sub cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de instabilitate atmosferică, în vigoare de miercuri, de la ora 16:00, până vineri, la ora 21.00. În acest interval, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în sud-vestul și vestul țării, apoi și în celelalte zone ale țării. Vor fi averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-30 l/mp.

De asemenea, de miercuri, de la ora 16:00, până joi la ora 10:00 este în vigoare o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică pentru județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, precum și în sud-vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp”, informează ANM.

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei