COD ROȘU de caniculă în Caraș-Severin! Sunt prognozate temperaturi record de până la 42 de grade celsius!

 modelmic

Valul de căldură care a debutat încă de luni va continua să se intensifice zilele următoare, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Județele Caraș-Severin, Timiș și Arad se vor afla în următoarele două zile sub atenționare cod roșu de caniculă, cu temperaturi record ce vor putea ajunge la 42 de grade celsius. 

 „În zonele de câmpie și de podiș ale județelor: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Dolj, se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei și care se vor situa între 39 și 42 de grade”, informează meteorologii.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade.

image-2017-08-3-21936385-41-cod-rosu-portocaliu-canicula

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei