Coduri galbene și portocalii de la meteorologi pentru Banat până luni dimineața

1

De vineri de la ora 12 și până în această noapte la ora 2 vom avea pentru zona de vest a țării, în toate cele 4 județe: Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin, o avertizare de cod portocaliu. Vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 80…90 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Și dacă nu vi se pare destul, Administrația Națională de Meteorologie a mai emis o avertizare valabilă de sâmbătă de la ora 11, până luni la ora 10. În intervalul menționat, în regiunile sud-estice vremea va fi caniculară, disconfortul termic accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade.

2
În restul teritoriului, mai ales în cursul după-amiezilor și la începutul nopților, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

a

Și hidrologii au emis un cod portocaliu de inundații, valabil de astăzi și până luni seara la ora 24. Sunt afectate următoarele bazine hidrografice: Bega Veche, Bega (județul Timiș), Timiș – bazin amonte S.H. Lugoj și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Lugoj, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera (județele: Timiș și Caraș Severin), Cerna (județele: Gorj și Caraș Severin)

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei