Colegiul Național Traian Lalescu, în plină transformare! Peste 8.000.000 de lei sunt investiți în modernizarea liceului!

modelmic

 

Colegiul Național Traian Lalescu din Reșița trece în aceste zile printr-o adevărată transformare. Nu mai puțin de 8.300.000 de lei sunt investiți în modernizarea unității de învățământ, în cadrul unui proiect derulat pe fonduri europene. Contribuția Primăriei Reșița în cadrul proiectului este destul de substanțială, ridicându-se la aproximativ 2 milioane de lei.

„Proiectul cuprinde reabilitarea celor trei corpuri de clădire ale Colegiului, sala de sport și cele două corpuri de școală. Proiectul prevede reabilitarea termică, dar și recondiționări în interior pentru a  aduce această unitate la stadiul pe care îl merită, fiind o unitate de învățământ de top a Reșiței”, a precizat Grațian Dobre, director executiv în cadrul compartimentului de Proiecte Europene al Primăriei Reșița.

IMG_3811IMG_3795IMG_3861IMG_3857IMG_3856IMG_3855IMG_3852IMG_3853

Stadiul lucrărilor derulate la Liceul de mate-fizică, cum este el cunoscut de reșițeni, a fost inspectat astăzi de reprezentanții Primăriei Reșița și cei ai ADR Vest, în cadrul unei vizite derulate la mai multe obiective de investiții pe fonduri europene din Reșița.

Până acum, la sala de sport a liceului s-au executat toate lucrările de termoizolare exterioară, inclusiv partea de finisaje, atât la pereți, cât și la partea de terasă, s-au refăcut scurgerile, s-au turnat șapele, pardoselile, în vederea montării acelui linoleum special pentru sălile de sport. Urmează în perioada următoare ultimele rectificări, dar în momentul de față suntem într-un stadiu de peste 90% din totalul lucrărilor. S-au refăcut grupurile sanitare, toate instalațiile, deci suntem într-un termen de execuție foarte bun.

La liceu s-au terminat refacerile la acoperiș, termoizolarea podului, lucrările de înlocuit tâmplării și partea de uși, termosistemul exterior, zugrăvelile, iar în interior, în momentul de față se lucrează la instalații și la finisaje. Și aici stadiul lucrărilor este avansat și avem toată încrederea că constructorul se va încadra în termen.

În final, în partea de liceu s-au prevăzut niște automatizări deosebite pentru reglarea a tot ce înseamnă iluminat și energie termică, cu senzori care vor automatiza integral partea de consum de energie electrică și de căldură. Urmează să se monteze în perioada imediat următoare niște panouri fotovoltaice, un sistem destul de evoluat, se montează niște panouri pe niște piloni, se vor roti automat după soare pentru a capta energia maximă posibilă”, a explicat city managerul Paul Vasile.

IMG_3850IMG_3847IMG_3844

IMG_3840IMG_3836IMG_3835IMG_3832IMG_3830IMG_3829IMG_3828IMG_3821IMG_3819IMG_3816

La finalizarea proiectului, consumul anual de energie primară din surse neregenerabile va scădea cu 74,71%, iar emisiile de dioxid de carbon cu 73,76%.

Contractul de finanțare al proiectului a fost semnat de primarul Ioan Popa și directorul ADR Vest, Sorin Maxim, în luna martie a anului trecut, durata de implementare a proiectului fiind de 27 de luni. Conform estimărilor reprezentanților Primăriei Reșița, lucrările la Colegiul Traian Lalescu, derulate de o firmă din Maramureș, se vor finaliza cel târziu în luna martie 2020.

Primăria Reșița are în derulare proiecte pentru modernizarea tuturor liceelor din municipiu. Cumulat, valoarea acestora se ridică la aproximativ 12 milioane de euro.

 

IMG_3808IMG_3800IMG_3798IMG_3799IMG_3807

 

 

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei