fbpx
22.6 C
Reșița
sâmbătă, 23 septembrie 23

Comentariu la articolul lui Dan Agache din Reper24 „Ce bine se trăiește în România!”

Cu ceva vreme în urmă o reporteriță de la una dintre cele 1001 de televiziuni a ajuns într-un sat amărât de prin Apuseni, scopul fiind acela de a face o emisiune trăsnet despre viața țăranului român și nivelul de trai atins prin satele românești de când cu UE și NATO.

Trece reporterița două cocleauri și-un pârleaz, mai merge o vreme până dă de badea Gheorghe.
-Apăi, ziua bună, bade !

După ce primește un ,,bună să-ți fie inima și drumu, domniță faină” fata noastră de la capitală îi spune badelui ce vrea și de ce-o venit, mai vorbesc de una de alta, după care scoate reportofonul și-i dă drumul…
– Bade dragă, spune-mi te rog, cum îi viața aici în munți, cum trăiți, ce lipsuri aveți !
– D-apăi, domniță dragă, ce să zic, bine, foarte bine, nu ne lipsește nimic, avem de tăte. Cu apa stăm cam prost că-i secetă și-o aducem de departe cu măgarii. Și n-avem curent și-un magazin în sat, în rest avem de tăte, își termină vorba badea Gheorghe într-o ardelenească neaoșă.

– Păi, bade, nu mi se pare c-o duceți prea grozav dar dacă spui d-ta, așa o fi. Că și statistica spune că o duceți bine, că vă hrăniți foarte bine. De exemplu statistica spune că la dvs în zona asta fiecare om mănâncă, în medie, doi pui pe săptămână. Așa o fi, bade ?
– O fi, dacă doamna asta, Statistica, spune.
– Dar dta, spre exemplu, ai mâncat vreodată doi pui într-o săptămână.
– D-apăi, doamnă dragă, eu nu am mâncat niciodată un pui, nici într-o lună, da o fi mâncat primariu patru și-atuncea pușcă, nu ?

Deci, d-le Dan Agache, cam așa stă treaba la noi cu media și nivelul de trai. Cam ca la badea Gheorghe îi peste tot în țara asta. Majoritatea le stricăm ,,media” celor de la Statistică.

Sursă foto: timesnewsroman.ro

Mihai SPRÎNCEANĂ

1 COMENTARIU

  1. ”Apuseni”

    Când oamenii fug în munți, nivelul (lor) de trai crește!
    Și invers, când sunt coborâți de la stână.

    Se poate măsura asta și cu altimetrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei