Comercianţi și angajați, luați cu japca de controlorii ANAF!

modelmic224

O săptămână furtunoasă s-a abătut de-a dreptu’ în orașul nostru, cu descinderi în câteva locații din Reșița dar și din alte orașe ale țării, pentru a stârpi sau a exaspera micii comercianți și micile lor afaceri…și pentru ce? pentru a stârpi MAREA CORUPȚIE !

Au fost puncte de lucru și societăți care au fost închise din pură prostie, exemplul cofetăriei din Timișoara devenind viral: 1.50 lei în plus (ați citit bine un leu cincizeci!!?) la încasări peste suma bătută în casă, la care numai un client de bună credință, ca urmare a ospitalității vânzătorului i-a putut lăsa o mică atenție sau un gest de simpatie față de serviciul prestat, sau 4.70 lei în minus. Ei bine și în acest caz, poate a greșit vânzătorul la un rest !

Ce să mai vorbim atunci de marii evazioniști; lor ce ar trebui să li se facă, dacă micii comercianți au parte de un asemenea „RESPECT“ din partea organelor de control?

Nu încurajăm evaziunea, dar considerăm că furtuna din ultimile zile nu ne-a adus beneficii nici statului român, nici comercianților iar abuzurile produse de către organele de control sunt nejustificate și de prost gust. Inspectorii ANAF nu pot să facă perchiziţii corporale, o astfel de atribuţie nefiind prevăzută de niciun act normativ.

Prin urmare, administratorii şi angajaţii supuşi controlului nu pot fi căutaţi în buzunare, genţi sau alte obiecte personale, aşa cum s-au plâns, recent, unii comercianți. Abuzurile de acest fel ar trebui sesizate conducerii instituţiei.

„Nu există o prevedere legală care să le permită inspectorilor ANAF să facă percheziţii şi nici nu cred că au fost astfel de situaţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, care le recomandă celor care se simt nedreptăţiţi să facă sesizări.

Unii dintre comercianți, au reclamat abuzuri ale inspectorilor, după ce, pe 23 și 24 martie, a fost demarată o campanie naţională de verificare a utilizării caselor de marcat iar tot ca urmare a acestei acțiuni, din teama de a nu mai supăra statul atât de tare, am mai avut parte și de o victimă care a suferit un preinfarct.

Ca urmare, concluzionăm că în loc să ne protejăm și ultima fărâmitură ce ne mai aducea un venit la bugetul local și la bugetul de stat, noi o omorâm și pe asta, pentru sume de-a dreptul ridicole, lăsând în schimb marile lanțuri de magazine să expandeze în voie luându-ne toate resursele financiare de pe mai toate locurile, fiind scutite și de taxe și impozite… UNDE MAI E DREPTATEA FRAȚILOR ???

 

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Un timisorean

    Dle Taban, daca v-ati fi documentat mai bine ati fi gasit informatiile corecte legate de inchiderea cofetariei la care faceti referire, inchidere care nu are nici o legatura cu ANAF, chiar din spusele patronilor. Cat despre acest articol, submediocru din punct de vedere al documentarii, nu contine altceva decat o parere personala cred. Cat despre marile lanturi de magazine, eu nu cred ca vreodata s-a intamplat sa plecati din vreunul fara sa fi primit bon fiscal, cat despre micii comercianti, acest obicei era frecvent. Culmea ca e prima data cand va citesc ziarul si am simtit si nevoia sa va raspund.

    Raspunde
  2. EL

    micsorand TVA-ul ajuti marile ( LANTURI ), care declara profituri in alte tari…de ce nu micsoreaza impozitul la carne, legume si fructe, ca la ei?!… anuland impozitul pe dividente tot pe ei ii ajuti…maresti impozitul pe sere si solarii !!!…aplici impozit forfetar la firmele mici!!!… etc …aceasta nebunie cu bonurile fiscale!!!…pai deduce cheltuielile cu cosul zilnic si omul e interesat sa ia bonul fiscal…dar, nu, vreti sa ramana cheltuielile bugetare asa cum sunt…

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei