Comitet Executiv nou pentru liberalii cărăşeni!

modelmic

PNL Caraş-Severin şi-a ales în urma unei şedinţe interne a Biroului Permanent Judeţean, Comitetul Judeţean Executiv al noului Partid Naţional Liberal din Caraş-Severin, format din 16 liberali şi 8 foşti membri ai PDL. Se vede treaba că liberalii sunt majoritari în noua configuraţie a CJEX-ului liberal cărăşean, dar nici cele 8 voci ale democrat-liberalilor nu trebuie ignorate, din perspectiva unei formaţiuni ce părea mai deunăzi dizolvată în acest judeţ. La bază au stat criterii stabilite în cadrul Convenţiei Naţionale a Partidului Naţional Liberal, care au vizat numărul aleşilor locali, rezultatele organizaţiilor la alegerile europarlamentare, dar şi alte considerente matematice ale conducerii naţionale liberale.

Într-o conferinţă de presă, cuplul de co-preşedinţi liberali din Caraş-Severin, Marcel Vela – Valeria Schelean, a prezentat mediei cărăşene lista celor 24 de membri ai nou formatului Comitet Judeţean Executiv al PNL Caraş-Severin.

Din partea PD-L, au fost votaţi: co-preşedinte deputat Valeria Schelean, Alain Rus, Doru Cîrdei, Aurel Miclea, Eugen Cismăneanţu – primar al oraşului Bocşa, Alexandru Stănescu, Ionel Goga şi Gheorghe Năsturel. De asemenea, membri de drept ai aceluiaşi CJEX, îndeplinind un rol consultativ în noul comitet, mai sunt Preşedintele Organizaţiei de Femei a PD-L, Magdalena Ciurea – primar al comunei Ramna, preşedinte al tinerilor PDL – Silviu Ghimpău, preşedinte la Organizaţia Oameni de Afaceri PDL – Ilie Buzescu şi preşedintele Org. Vârsta a III-a PDL – Gheorghe Burcoiu.

Din ce se observă doar vocalul parlamentar Schelean, primarul Bocşei, Eugen Cismăneanţu şi Magda Ciurea dau nota tinereţii şi revirimentului acestei liste, restul fiind oameni de tristă amintire ai defunctului PD-L, parte exmatriculaţi din fiefurile pedeliste de unde s-au înălţat spre politica mare, vezi Alain Rus de la Timişoara, unii având rolul de goodFellas (băieţi buni la toate), oameni de curte ai familie Schelean aşa cum este cazul lui Dorel Cîrdei, alţii pe lângă a căror ureche a şuierat cartuşul DNA, gen Aurel Miclea – zis şi “Groapă”, după celebra operă de artă lăsată moştenire Liceului Teoretic din Bozovici, în locul campusului şcolar ce ar fi trebuit să se înalţe acolo şi anume o groapă mâloasă în care s-au băgat mai multe miliarde de lei, sau un Gheorghe Năsturel, care a făcut doar o sinistră figuraţie din postura de candidat la alegerile pentru primar al Reşiţei din 2012. Într-o concluzie liber(al)ă dar democratică, pe aştia-i avem, cu ăştia defilăm!

modelmic

Nelu “Tăieţelu” în noul Comitet Executiv al PNL!

De cealaltă parte PNL şi-a votat în CJEX oamenii de forţă, care se pot lua la trântă în competiţii politice cu tot ceea ce mişcă în jur: co-preşedinte Marcel Vela – primar al municipiului Caransebeş, Sorin Frunzăverde – şeful administraţiei judeţene a Caraş-Severinului, chirurgul Jaro Marşalic, Viorel Başag, Ioan Popa – alias Nelu “Tăieţelu”, Ghiţă Românu – primar al oraşului Anina, Ioan Cojocaru, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean – Ilie Iova şi Ionesie Ghiorghioni, Iustina Turnea, Cristian Gâfu, Ioan Miloş, Daniel Ţunea şi Adrian Torma, la care se adaugă deputatul liberal Valentin Rusu. Pe lângă cei 16, mai sunt membri de drept în CJEX-ul PNL CS, Codruţa Hamat – reprezentanta femeilor liberale, Andrei Apostol – preşedinte TNL Caraş-Severin şi reprezentantul aleşilor locali din Caraş-Severin, primarul de Glimboca Tică Crâsnic. Surprinde revenirea lui Ioan Popa în prim planul acestui comitet, omul de afaceri care deşi s-a declarat în nenumărate rânduri scârbit de modul în care se face politică în ţară şi chiar în PNL, se pare că nu şi-a expus ultimul cuvânt.

Vela: ,,Sunt de acord cu propunerea unui singur tur pentru alegerea primarului

Acelaşi preşedinte liberal şi primar al municipiului Caransebeş, Marcel Vela, s-a declarat un susţinător al alegerilor primarilor dintr-un singur tur de scrutin, edilul considerând că prin aceasta se realizează o consistentă economie la bugetul local, ,,votul direct fiind o formulă care elimină şi jocurile politice care se nasc de cele mai multe ori în turul al doilea”. În acest sens, Vela a explicat cum au stat lucrurile în 1996, când a fost el însuşi victima turului II al alegerilor locale, atunci când a candidat pentru funcţia de primar al Caransebeşului împotriva lui Ioan Mura. Atunci în turul II, la Carnsebeş organizaţiile PSD şi PNŢCD, două partide cu doctrine diametral opuse, şi-au dat mâna, ignorând interesul celor ce au votat în primul tur. Rezultatul: 4 ani pierduţi de Caransebeş, după cum evoca Marcel Vela un moment digerat cu greu de liderul liberalilor cărăşeni de astăzi.

De cealaltă parte, Marcel Vela consideră că preşedintele unui consiliu judeţean trebuie ales, la fel ca şi în cazul primarului, prin votul cetăţeanului, fiind vorba de un vot legitim şi nu într-un circuit închis de către consilierii judeţeni.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. adam

  SCHIMB DE GENERATII???????????????????
  PE CAND SI IN CARAS???????????????????????
  DOMNULE VELA SI DOMNULE FRUNZAVERDE, NU MAI CASTIGATI NIMIC CU MICLEA SI GHIORGHIONI……………………………….
  CAT DE JOS VRETI SA DUCETI ACEST JUDET??????????????????
  NU MAI VREM AMAGIRI, VREM LUCRURI CURATE SI CONCRETE.

  Raspunde
 2. SOARETOAMNA

  Sarind peste micile comentarii rautacioase la adresa celor alesi, in rest un articol frumos. Felicitari domnul Sergiu Taban pentru articol!
  Da un Comitet Judetean Executiv P.N.L. puternic. Sunt convins ca existenta unor scopuri comune creaeaza baza de motivatie pentru membri alesi si interactionand vor realiza obiective frumoase.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei