Competiție de excelență organizată zilele acestea la Reșița

modelmic

Municipiul Reșița va fi gazda etapei naționale a Olimpiadei de Limbi și literaturi materne slave: cehă, sârbă, slovacă, ce se va desfășura în perioada 23-25 aprilie 2019.

Competiția de excelență are loc sub egida Ministerului Educației Naționale și urmărește stimularea dezvoltării competențelor de comunicare în limba maternă, a studiului limbii materne de către elevii ce aparțin minorităților naționale în diferite unități de învățământ din țară, a competențelor sociale și civice, a inteligenței lingvistice și a creativității elevilor.  La olimpiadă vor participa 90 de elevi din 5 județe ale țării.

Deschiderea competiției va avea loc într-un cadru festiv, în data de 23 aprilie 2019, ora 18:00, la Sala ,,Lira” a Liceului de Arte ,,Sabin Păuța” din Reșița, în prezența unor reprezentanți de seamă ai minorităților naționale din România și ai administrației publice naționale, județene și locale. În cadrul evenimentului, orchestra ,,Virtuozii Semenicului” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin va prezenta o suită de cântece populare din toate zonele țării”, a precizat inspectorul școlar Ion Moatăr.

Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin se va ocupa atât de desfășurarea în bune condiții a probei scrise la Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița, cât și de angrenarea elevilor în activități educative pentru cunoașterea istoriei și tradițiilor locale și județene.

Festivitatea de premiere va avea loc joi, 25 aprilie 2019, la Sala ,,Lira” a Liceului de Arte ,,Sabin Păuța” din Reșița, începând cu ora 16,00.

 

Elena FRANȚ

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei