Componenta turistică a dezvoltării județului Caraș-Severin cuprinde și localitatea Cornereva

a

Una dintre cele mai frumoase zone submontane ale județului Caraș-Severin este comuna Cornereva, cu o istorie de peste 500 de ani și peisaje desprinse parcă din povești. ”Aceste meleaguri, se poate spune că, au fost locuite întotdeauna de români care, în ciuda vitregiilor vremurilor au continuat să trăiască pe aceste locuri în condiții naturale diferite chiar de zonele imediat apropiate”, îi place să spună primarul comunei, Nicolae Novăcescu. „Poate că acesta este și motivul pentru care tradițiile și obiceiurile au fost păstrate atât de bine”, mai spune edilul.

aaaa

Potențialul turistic al comunei Cornereva ar fi frumusețea peisajelor naturale ale Munților Cernei, Parcul Național Domogled – Valea Cernei, cătunul uitat de vreme – Ineleț, bogăția cinegetică a pădurilor, traseele turistice ce pot fi străbătute la pas ori pe două roți, căldura oamenilor și ospitalitatea lor, produsele tradiționale, curate și sănătoase, de la brânzeturi la miere, fructe și sucuri naturale, toate contribuie la un potențial nevalorificat la întreaga lui capacitate.

aaa

„Unul dintre punctele nevralgice ale zonei este lipsa unei căi de acces civilizate. Am informații că în câteva zile va fi dat ordinul de începere a lucrărilor pentru tergiversatul drum județean 608 Plugova – Teregova, care trece prin Cornereva și suntem unii dintre beneficiarii reabilitării acestei căi rutiere. Este o realizare foarte mare pentru zona aceasta turistică, având în vedere că sunt 42 de Km și le mulțumesc tuturor pentru implicare. Realizând acest drum, vă spun că implicit se va dezvolta foarte mult turismul la Cornereva și va fi ceva de vis“ a declarat într-o emisiune live la Reper 24, primarul Novăcescu.

aa

„Din discuțiile pe care le-am avut cu cei de la Hidroelectrica, cu reprezentanți de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, se pare că se va finaliza și barajul de la Bogâltin, ceea ce va reprezenta un alt element pozitiv pentru turismul din această zonă. Din păcate nu avem dezvoltată încă o rețea de pensiuni care să permită o creștere a numărului de turiști, dar tuturor celor care doresc să rămână mai multe zile în zonă, le putem asigura cazarea și servirea mesei în gospodăriile țărănești. Oamenii noștri sunt calzi și primitori și toți cei ce au înnoptat la ei au plecat mulțumiți“, a mai spus edilul Nicolae Novăcescu.

5a

Sursă foto: coltisorderomania.ro

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei