fbpx
33.7 C
Reșița
vineri, 19 iulie 24

Comuna Berzasca continuă să atragă bani prin PNRR

Chiar dacă sunt limitate, posibilitățile comunităților rurale de a atrage bani prin Planul Național de Redresare și Reziliență țin în primul rând de accesarea sumelor pe toate căile de finanțare, de interesul primarilor pentru acestea și nu în ultimul rând de echipele din fiecare primărie care se implică în scrierea proiectelor.

La acest din urmă capitol edilul comunei Berzasca, Petru Furdui are o amărăciune dată de  blocarea angajărilor în sectorul public: „Până acum nu am avut acces la fonduri europene prea multe, deci nici nu a fost nevoie de oameni specializați în acest domeniu. Acum, când fondurile UE sunt disponibile prin PNRR, nu mai avem voie să facem angajări cu personal care să se ocupe de scrierea de proiecte și de atragerea acestor fonduri“, a precizat edilul.

Cu toate aceste neajunsuri, un semnal venit dinspre București anunță deblocarea unor sume pentru un proiect de interes pentru comunitate: „Vrem să facem o platformă de colectare a deșeurilor voluminoase. Mă refer aici la obiecte casnice precum televizoare, frigidere, mașini de spălat, mobilier și tot ceea ce se înțelege prin această denumire de obiecte voluminoase. 

Dacă până acum, colectorii umblau din casă în casă, acum va exista o platformă unde cetățenii le pot depozita, iar noi, administrația locală, cu sprijinul angajaților Primăriei vom face un pas în față în menținerea unei localități mai curate și de ce nu, la posibilitatea valorificării acestor deșeuri în folosul comunității“, a explicat edilul comunei Berzasca.

Primarul Furdui a mai precizat, pentru Reper24, că la ora actuală se scrie un alt proiect, finanțat tot prin PNRR, care să permită înființarea unei alte platforme pentru colectarea  gunoiului de grajd și transformarea acestuia în compost ce va fi folosit tot de agricultorii din localitate. Proiectul prevede și achiziția de utilaje pentru colectarea și transportul acestuia, iar de toate acestea se vor ocupa salariații din Primărie.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei