Comunele cărășene se dezvoltă cu bani europeni. Alimentare cu apă la Ilova – Slatina Timiș

zz
Administrația locală din Slatina Timiș are în derulare o serie de proiecte menite să îmbunătățească viața locuitorilor comunei. Primarul Gheorghe Roma explică: „ Am câștigat un proiect pe fonduri europene – Centru de zi pentru persoane vârstnice – finanțat cu 300 de mii de euro prin Programul Operațional Regional. Suntem în faza de finalizare a proiectării, urmând ca în cel mult două luni de zile să eliberăm autorizația de construire și vom emite ordinul de începere a lucrărilor. Procedăm așa, pentru că am licitat la pachet atât proiectarea cât și execuția“.

Va fi creat un centru în care persoanele vârstnice și nu numai din Slatina Timiș dar și din localitățile aparținătoare, se pot întâlni și pot fi împreună într-un cadru organizat. În centrul de zi se vor putea desfășura activități culturale și sportive, este dotat cu o mică sală de fitness și are și un părculeț în aer liber. „Locația este în fostul sediu al Comitetului de bărbați, a Organizației de femei și Grupului local de tineret, pe care l-am avut înființat pe modelul belgian și care va fi relocat. Actualul sediu va fi modernizat și extins“, a precizat pentru Reper24 primarul Gheorghe Roma.

Un alt proiect, finanțat cu un milion 700 de mii de RON din fonduri guvernamentale va deveni realitate până la sfârșitul acestei veri. „Este vorba de alimentarea cu apă a satului Ilova. Lucrarea este terminată în proporție de 75%, respectiv e încheiată captarea și rețeaua de distribuție. Din 16 martie constructorul va reîncepe lucrările la uzina de apă, lucrări ce se vor încheia la sfârșitul verii“

Pe lângă aceste proiecte ce se vor derula pe parcursul acestui an, în Slatina Timiș s-au finalizat în anii trecuți altele, a căror valoare este de câte sute de mii de euro.

sursă foto: realitateadecluj.net
Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei