fbpx
22.6 C
Reșița
sâmbătă, 23 septembrie 23

Conducerea SJUR s-a schimbat (parțial), problemele au rămas

Zilele acestea am primit la redacție un mesaj de la o cititoare a Reper24 care semnala un caz aproape incredibil petrecut la Spitalul Județean de Urgență Reșița, unitate sanitară ce are o conducere nouă, dar la care vechile probleme continuă să persiste.

„Bună ziua. Ma numesc ….. ….. și doresc să aduc la cunoștință mai multor persoane situația Spitalului Județean Reșița. RUȘINEEEE conducerii Spitalului Județean din Reșița. Tatăl meu de 77 de ani trebuia să fie internat luni, 29.08.2022 pe secția Urologie pentru operație la prostată, precizez că stă cu sonda de mai mult de o lună de zile. Domnul doctor Beg l-a trimis acasă că nu îl poate opera deoarece nu are soluții necesare pentru a efectua operația. Am sunat de dimineață pe dl doctor din nou, același răspuns, Nu putem opera.

Faceți reclamații la spital, la Consiliu Reșița. Am luat legătura telefonic cu Dl LIBRIMIR COSMIN care se află la conducerea spitalului împreună cu doamna Alina Stancovici. Răspuns dat de Dl Librimir… NU am știut de problemă până ieri. Să îmi fie cu iertare, dar dv unde munciți? La poarta spitalului? Cum să nu știți???? Dacă erați dv sau un familiar în locul tatălui meu erați mulțumit să stați cu sonda atâta timp și să nu știți când o să fiți operat?? Sunt 50 de pacienți care așteaptă acasă să fie operați. 😡Cineva trebuie sa răspundă pentru asta“.

Acesta este mesajul integral primit de la cititoarea noastră care, pe bună dreptate își face griji pentru tatăl domniei sale. Cum dr Cosmin Librimir este la șefia acestei unități sanitare l-am contactat pentru a obține un punct de vedere în acest caz. A răspuns repede și ne-a explicat întreaga situație:

„Dr Beg, director medical la această oră, a făcut toate aceste lucruri pentru a da în mine. Concret: el a împuns inelul de osmoză de la dializă, iar cei de la Casa de Asigurări de Sănătate au considerat acest lucru ilegal și au spus că îmi întrerup activitatea la dializă. Există un audit intern din 2019 care spune că acest lucru este în defavoarea pacientului, pentru că acea apă a fost contaminată cu niște microbi, iar dr Beg continuă acest lucru, chiar dacă Casa de Asigurări de Sănătate și DSP-ul au interzis acest lucru.

A plecat în concediu, s-a dat la fund, nu a făcut nicio comandă deși existau înlocuitori, cu toate că el este și șef de secție (pe Urologie n.r.) și director medical. Ieri (miercuri n.r.) a venit la lucru și mi-a trimis toți pacienții acasă. A dat numărul meu de telefon la mai mulți aparținători cărora le-a spus că el nu poate să opereze pentru că eu conduc prost spitalul“.

Cu o zi înainte am simțit că ceva se întâmplă și am sunat la o firmă care are exact acel aparat de care era nevoie. Dr Beg a operat până acum conștient că face rău pacienților. Cu toate că firma este în Iași, în 4 ore mi-au adus aparatul. Pe mine m-a enervat maxim atitudinea dr Beg, drept pentru care am solicitat schimbarea sa din funcția de director medical“.

Aparatul, care costă aproximativ 40 de mii de lei, iar consumabilele, 60 de lei o dată la 6 luni, va fi achitat după ce managerul Cosmin Librimir a cerut ajutorul președintelui Consiliului Județean și primarului Ioan Popa. Pentru funcția de director medical, actualul manager și-o dorește pe dr Voina Ilona, un cardiolog de la Staționarul 2.

De asemenea, dr Cosmin Librimir a cerut o notă explicativă pentru cazul semnalat doctorului Beg, pentru a afla de ce pacientul respectiv a stat cu o sondă o lună de zile. În momentul în care va primi răspunsul actualului director medical, dr Beg, o va face publică.

SJUR are conducere nouă (parțial), dar se confruntă cu multe alte probleme, mai vechi sau mai noi care însumate afectează pacientul. Agreat atât de Romeo Dunca cât și de Ioan Popa, dr Cosmin Librimir ar trebui să performeze pentru ca actul medical să fie calitativ superior, iar pacienții să simtă o îmbunătățire a condițiilor din această unitate sanitară, cea mai mare la nivelul județului Caraș-Severin, dar și cu cele mai multe probleme.

Dan AGACHE

2 COMENTARII

  1. ”Concret: el a împuns inelul de osmoză de la dializă, iar cei de la Casa de Asigurări de Sănătate au considerat acest lucru ilegal …”

    Cei de pe la Casa de Asigurări (se) pricep și la curățarea /înlocuirea conductei inelare și la osmoza inversă sau doar asigură bani pentru consumabile necesare?
    Dacă le asigură …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei