3 C
Reșița
joi, 05 decembrie 24

Consilierii de la Daicoviciu au decis: Ion Mocioalcă, „Cetățean de onoare“ al comunei!

O manifestare culturală cu o largă participare a publicului s-a desfășurat la finalul acestei săptămâni la Mâtnicu Mare, sat aparținător comunei Constantin Daicoviciu, căminul cultural din localitate fiind gazda Balului Portului Popular, eveniment realizat anual de administrația locală, ajuns la cea de-a VI-a ediție.

Organizatorii, Primăria și Consiliul Local al comunei Constantin Daicoviciu, prin „maestrul de ceremonii“ – edilul Daniel Boambeș, care și-a dat întregul concurs pentru o desfășurare ca la carte a evenimentului, au decis ca anul acesta, în cadrul acestui eveniment public, să ofere recunoștința întregii comunități unuia dintre cei mai cunoscuți politicieni ai Banatului de Munte.

Nominalizat într-o ședință anterioară de Consiliu Local, actualul vicepreședinte al Curții de Conturi din România și vreme de peste două decenii parlamentar de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă a primit cu această ocazie titlul de „Cetățean de onoare al comunei Constantin Daicoviciu“.

Meritele și prietenia pe care a arătat-o acestei comunități de-a lungul anilor, din postura de lider politic, de deputat și senator,  au fost punctate printr-un discurs rostit de primarul comunei Constantin Daicoviciu Daniel Boambeș, cel care i-a mai avut ieri ca invitați la eveniment pe prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, actualul președinte al PSD, deputatul Silviu Hurduzeu, pe vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin – Marius Isac și viceprimarul municipiului Caransebeș – Bebe Pasere, dar și alte personalități gugulane.

Ex-politicianul Ion Mocioalcă, al cărui nume va rămâne mereu ancorat în conștiința publică drept a celui mai longeviv lider al organizației PSD Caraș-Severin, sub a cărui conducere PSD a reușit să obțină în 2016 3 mandate de deputat și unul de senator, a primit cu emoție distincția din mâinile edilului Boambeș și a transmis întreaga sa gratitudine pentru oamenii acestor locuri frumoase ale Banatului.

Primarul Boambeș: „Mocioalcă, alături de comunitatea noastră în modernizarea din ultimii ani!“

În expozeul de acceptare, Mocioalcă a vorbit despre modelul de administrație publică pe care l-a implementat în ultimul deceniu primarul Daniel Boambeș în frumoasa comună Constantin Daicoviciu, despre realizările din zona infrastructurii, fie ea rutieră, școlară, rețele  pentru care a făcut lobby din postura de parlamentar, a evocat o serie de oameni de ispravă ai locului, profesorul Ioan Stan, astăzi un respectabil pensionar care a servit exemplar comunitatea de la Daicoviciu, fiind prezent la acțiune, împreună cu soția sa și doamna doctor Gherman.

Dragi locuitori, vă mărturisesc că m-ați copleșit cu această onoare de a-mi acorda titlul de cetățean de onoare al acestei frumoase comune și acest inegalabil sat, al uneia din cele mai importante localități ale județului. Le mulțumesc domnilor consilieri locali care au votat pentru acordarea acestui titlu. Promit că o să o fac și personal într-o ședință de Consiliu Local al comunei Constantin Daicoviciu, atunci când o să fiu prezent pentru a trece în revistă toate realizările pe care le are administrația dumneavoastră.

Aveți un primar deosebit care excelează prin hărnicie și modestie, un primar care lasă în urma sa alimentări cu apă în aproape toate satele, canalizări, școli renovate, drumuri agricole și comunale reabilitate și multe altele. Știți că mulți dintre cei ajunși în funcții publice și-au pierdut scaunele din cauza aroganței. Nu va fi niciodată cazul primarului dumneavoastră, pe care nu îl numesc doar prietenul meu, ci, mai important, prieten al dumneavoastră, cetățenii pe care îi deservește zi de zi“, a mărturisit proaspătul Cetățean de onoare al comunei Constantin Daicoviciu, Ion Mocioalcă.

După înmânarea titlului de cetățean de onoare de către edilul Daniel Boambeș, vicepreședintelui Curții de Conturi din România Ion Mocioalcă i-a fost oferit și un cadou surpriză, un tablou portret, pictat de Alexandra Truțan – elevă a Liceului de Arte „Sabin Păutza“ din Reșița, dar și un tort cu imaginea aceluiași cunoscut (ex) politician, oferit de Cofetăria Mihandra din Reșița. De altfel, Mocioalcă i-a invitat pe toți micii dansatori să servească din desertul primit cadou cu această ocazie.

Momentul a fost completat cu succes de recitalul susținut de artista Maria Borțun Popescu și formația cunoscutei interprete, dar și de ansamblurile de dansuri din Caransebeș și Reșița, prezente pentru a celebra costumul tradițional și jocurile specifice acestei zone a jucătorilor gugulani.

O seară frumoasă pentru o comunitate a Mâtnicului Mare ce demonstrează că n-a uitat să-și onoreze tradițiile din moși strămoși, prin cântecul și jocurile, dar mai ales țoalele bănățene care fac trimitere la istoria minunată a acestor meleaguri și a oamenilor ei.

Sergiu TABAN

2 COMENTARII

  1. Pai nu publicați și „lăudatio”, ca să știm și noi muritorii de rand ce merite are onor musiu’ Mocy!? Nu de altceva, dar în afara de „combinații” politice nu își aduce nimeni aminte de marile sale realizări pentru locuitorii județul Caraș-Severin…sau nu au fost!?

    • Balul portului popular transformat intr o întâlnire politica înainte de alegeri. Atât s a putut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei