Consilierii județeni au decis: Corina Pascotă, noul șef de la DADPP! „A fost o numire sinceră”

modelmic

Consilierii județeni cărășeni au decis astăzi, cu majoritate de voturi, numirea Corinei Pascotă în funcția de director executiv al Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat a județului Caraș-Severin. Pascotă, care a ocupat până în prezent funcția de director al Gărzii de Mediu Caraș-Severin, a fost numită prin transfer la DADPP. 

Numirea Corinei Pascotă în fruntea DADPP-ului „a fost una sinceră”, care s-a făcut doar pe criterii ce țin de competență, neavând nimic de a face cu politicul, a ținut să precizeze vicepreședintele forului județean, Ilie Iova:

„Am luat în considerare două criterii: să fie din afara aparatului, o persoană independentă din toate punctele de vedere și al doilea, experiența pe care trebuie să o aibă, în așa fel încât să nu avem sincope în activitate, în sensul că doamna Pascotă are o experiență de 7 ani de zile, exact în ceea ce privește domeniul public.

Ne-am gândit la dna Pascotă după ce am epuizat toate celelalte metode prin care puteam să avem un director la Direcția de Patrimoniu: am organizat concurs, am numit o perioadă un director interimar, deci trebuia neapărat să schimbăm ceva în așa fel încât toate sesizările vizavi de anumite aspecte din activitatea Direcției să se rezolve”.

Spre deosebire însă de majoritatea proiectelor de hotărâre ale forului județean, care sunt adoptate în unanimitate, acesta a suscitat o serie de discuții. Principalul opozant a fost social-democratul Ion Spânu, de altfel coleg de partid cu Pascotă. Spânu a anunțat din start că se va abține de la vot, deoarece este de părere că procedura de numire nu este una corectă și legală.

Totuși, în ciuda opoziției lui Spânu, în urma votului secret dat de consilieri, decizia privind numirea Corinei Pascotă la conducerea DADPP-ului a fost adoptată cu 23 de voturi pentru, unul împotrivă și 4 abțineri.

Proaspătul director al Direcției de Patrimoniu nu a dorit să dea nici o declarație la finalul ședinței. Vicepreședintele Iova a vorbit însă de munca dificilă care o așteaptă pe această în perioada următoare la DADPP:

„Până la ora actuală nu există o evidențiere foarte clară a patrimoniului Consiliului Județean. Ați văzut ce probleme am întâmpinat la asigurarea garanției de la Aquacaraș cu unitatea militară de la Caransebeș. Abia în faza în care am fost puși în situația să acordăm această garanție a trebuit să o intabulăm, să evidențiem clădirile, să reevaluăm clădirile, ori nu aș vrea ca lucru acesta să se mai întâmple. La finalul mandatului meu, peste 6 luni, aș dori ca cel puțin partea de patrimoniu să fie asigurată. De asemenea, urmează un an destul de dificil, am alocat niște bani pentru drumuri județene, dânsa cunoaște procedurile de licitație, cunoaște activitatea de drumuri, deci nu este o noutate pentru dânsa să gestioneze acest lucru”. 

Ședința de astăzi a consilierilor județeni, ultima pe acest an, s-a desfășurat în prezența senatorului Ion Simeon Purec, a deputatului Ioan Benga și a lui Slobodan Ghera,  deputatul Uniunii Croaților din România (foto jos).

12435539_10154013331338287_1969855706_n

 Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. Jon

  Nu le prea ai cu legislația bade Iova, legislația te obliga sa faci concurs la un interval de 6 luni de la ultimul, deci, dacă in Februarie nu ai organizat concurs ești in afara legii bade.te întreb atunci : de ce ai adus acesta doamna pentru 45 de zile. Eu dacă eram înlocui ei nu veneam, dar deaici îmi este lesne de înțeles câta legislație știți toți, vicepreședinte, secretar… Va urmăresc si va pedepsesc! TATAL VOSTRU HOȚILOR!

  Raspunde
 2. XXS

  Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată în 2007, actualizata:
  Art.56 lit.b) – una dintre modalitățile de ocupare a funcţiilor publice VACANTE este TRANSFERUL, care, la rândul lui, este de două feluri (art.90 alin.(1) lit. a) și b) ) ”în interesul serviciului” și ”la cererea funcţionarului public”.
  Art. 90 alin.(6) – în cazul funcţionarilor publici de conducere, transferul se poate realiza pe funcţii publice de conducere de acelaşi nivel sau, după caz, de nivel inferior, ale căror condiţii de ocupare şi experienţă profesională necesară în vederea ocupării sunt similare cu cele ale funcţiei de pe care se efectuează transferul, cu respectarea prevederilor alin. (2), (4) şi (5). Autorităţile sau instituţiile publice între care se realizează transferul sunt obligate să verifice îndeplinirea condiţiei de similaritate a condiţiilor de ocupare şi a experienţei profesionale.

  (Transferul ”la cererea funcționarului public” face obiectul art.90 alin.(5), nu mă mai bag in detalii…caci trebuie sa va plictisesc și cu art.149 din HG nr.611/2008)

  Am scris asta, doar pentru că mă doare sufletul când citesc altceva decât că prin TRANSFER se ocupă o funcție publica DEFINITIV!!!! NU EXISTĂ TRANSFER TEMPORAR, NICI MĂCAR PENTRU 45 de zile … :)

  Raspunde
 3. Tudor

  Iova are în acest moment o pălărie atât de mare încât abia o duce..Un circar ambulant la fel ca majoritatea consilierilor județeni care nu sunt decât niște unelte…

  Raspunde
 4. alex

  Are picioare lungi si putini neuroni! Doar nu credeti ca madame are un IQ peste 25. La garda de mediu venea odata pe saptamana tinea sedinta care incepea pe la orele 15-16, citea codul bunelor maniere si delega pe alta sa-i semneze documente. Cam asta poate. A si sa nu uit si-a adus prietena sa lucreze la garda. Ia investigati ziaristi ca merita e cu bataie lunga informatia.

  Raspunde
 5. baran stelian marius

  Pentru EA raspuns ,cum a ajuns director la garda de mediu d-na Corina Pascota ?simpu este o femeie puternica care cea ce face o face cu daruire ,fa un sondaj in Carnasebes si vei vedea ca este foarte apreciata ,de ce cred eu ca neputinta te face invidioasa?

  Raspunde
 6. baran stelian marius

  Pentru d-nu alex,; sti care este difernta intre uni care isi dau cu parerea?uni isi folosesc numele real cea ce inseamna ca isi asuma ce ace spun ,cit de bine o cunosti pe acesata doamna ca sa iti permiti sai subapreciezi inteligenta si capacitatea de munca ?,cerzi ca poti face mai mult tu ?vad ca la masuratori te picepi ,neuroni tai functiuneaza sau au intrat in hibernare ,eu tind sa cred ca ai incercat ceva ce nu era cinstit iar doamna de care iti permiti sa vorbesti nu ti a facut jocu ,si asta o spune un om care o cunoaste pe aceasta doamna cred ca inainte de a te naste tu sau dumneata poti alege .

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei