Consilierii județeni au decis: luptătoarea Alina Vuc, cetățean de onoare al județului Caraș-Severin!

modelmic

La doar 24 de ani,sportiva cărășeană Alina Vuc este deja o figură legendară în luptele feminine din România, devenind în 2017 vicecampioană a lumii la Campionatul Mondial de Lupte Seniori de la Paris.

Alina este născută la Reșița, pe data de 4 octombrie 1993, fiind descoperită și lansată către marea performanță sportivă de către antrenorul Nicolae Constantin de la Clubul Sportiv Municipal Reșița. A obținut în activitatea de înaltă performanță medalii la toate competițiile de obiectiv, din 2010 și până în acest an, inclusiv.

Așa cum este consemnat și în expunerea de motive, prin rezultatele obținute de-a lungul ultimului deceniu, Emilia – Alina Vuc, care face parte din programul COSR Samurai 2020, ca potențial candidat la medalia olimpică pentru Jocurile Olimpice de Vară, Tokio 2020, a scris o pagină de istorie în cartea sportului românesc, medalia obținută de ea la Paris, fiind prima medalie cucerită de către un român la Campionatul Mondial, stilul Lupte Feminine.

Dat fiind palmaresul acestei sportive de excepție – Alina Vuc, Consiliul Județean Caraș-Severin a apreciat ca oportună acordarea titlului de „Cetățean de Onoare“ al Județului Caraș-Severin.

Proiectul a fost votat în unanimitate de cei prezenți iar despre această decizie, consilierul liberal Dumitru Rujan a ținut să afirme: „este un lucru foarte bun că ne aplecăm și asupra rezultatelor unor oameni care au atins nivelul excelenței, de această dată prin activitatea lor sportivă, așa cum este cazul Alinei Vuc, o luptătoare despre care am auzit vorbindu-se doar la superlativ și ale cărei rezultate spectaculoase nu fac decât să onoreze acest județ și pe noi, semenii Alinei. Este un lucru firesc ca această tânără lupătoare, pe care a format-o CSM Reșița, să fie cetățean de onoare al județului nostru“, a apreciat consilierul Rujan.

Sergiu TABAN

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei