Consilierii județeni cărășeni convocați în ședință extraordinară. Vor fi aleși cei doi vicepreședinți

cj

Consilierii județeni cărășeni se vor reuni luni în ședință extraordinară pentru alegerea vicepreședinților forului județean. Conform ultimelor declarații ale președintelui Romeo Dunca, propunerile liberalilor pentru cele două posturi de vicepreședinți vor fi Dan Stan și Ovidiu Rădoi, Marius Isac ieșind se pare din cărți, deși inițial Dunca l-a nominalizat pe fostul viceprimar de la Caransebeș ca fiind unul din cei care îl vor seconda la conducerea forului județean.

Este pentru prima dată când PNL își asumă singur conducerea județului Caraș-Severin, prin președintele și cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean și având majoritatea în forul județean, după cum a atras atenția și președintele liberalilor cărășeni, ministrul Marcel Vela, cu ocazia ceremoniei de învestire a lui Romeo Dunca și a consilierilor județeni, ședință derulată săptămâna aceasta. Pe de altă parte, Vela a declarat încă o dată că PNL-ul nu va negocia cu PMP-ul un post de vicepreședinte la Consiliu Județean.

Citește și „Caraș-Severinul este pe mâini bune”! Romeo Dunca, învestit președinte al Consiliului Județean! „Ne așteaptă patru ani de muncă și de stres”!

Protocolul încheiat la nivel național între PNL și PMP se referă la crearea unor majorități și susținerea reciprocă între cele două partide. Nu se referă la majoritățile care deja există, cum de exemplu este majoritate PNL în CJ.

Dl președinte al PMP-ului dorește neapărat funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean. I-am explicat, de două ori am avut întâlnire cu domnia sa, că nu este cazul să discutăm despre așa ceva, pentru un motiv foarte simplu. Nu analizez dacă este oportun, dacă merită, dacă nu merită, dacă se califică, nu se califică. Nu discut acest subiect, dintr-un motiv simplu, nu este prevăzut în protocol. Pentru că logic, tehnic, politic și gramatical dacă vreți, crearea de majorități implică un protocol și o colaborare acolo unde nu există majorități. La CJ există.

Noi am lăsat ușa deschisă, eu sunt deschis la orice discuție, la orice colaborare. Sper că a înțeles că este exclus să discutăm despre Consiliul Județean, că lăsase undeva să se înțeleagă că eu aș vrea, dar nu vrea Romeo Dunca. Nu, este exclus să negociem cu PMP-ul un post de vicepreședinte la CJ. Pentru că am dezamăgi electorii, nu că am ține neapărat ca un coleg de-al nostru să fie vicepreședinte sau că am fi supărați dacă ar fi cineva de la alt partid. Dar alegătorii din Caraș-Severin au decis”, a mai adăugat Marcel Vela.

Rămâne de văzut dacă decizia liberalilor va fi influențată în vreun fel de cele petrecute la Caransebeș, unde reprezentantul PMP-ului în Consiliul Local pare să aibă votul decisiv în alegerea viceprimarului. Consilierii locali caransebeșeni s-au reunit și ei ieri pentru desemnarea viceprimarului municipiului Caransebeș, dar după două runde de vot, rezultatul a fost același: 9 voturi (PSD și PRO România) pentru Bebe Pasere, propunerea primarului Felix Borcean și 9 voturi (PNL și USR PLUS) pentru Andra Pleșa, propunerea liberalilor. Cel care ar fi putut să încline balanța într-o parte sau alta ar fi fost consilierul local PMP, absent însă de la ședință. Votul de la Caransebeș va fi reluat joi.

Citește și Dunca a desființat ușa de acces dintre CJ și Primăria Reșița! „Ar trebui să fiu fraier să nu profit de faptul că îl am pe Nelu acolo” 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei