Consilierii județeni cărășeni se vor reuni de acum înainte în sala de ședințe „Sorin Frunzăverde”!

sala

Sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin poartă de acum înainte numele lui Sorin Frunzăverde, lucru decis prin dispoziția actualului președinte al forului județean, Silviu Hurduzeu. Pe cele două uși de acces în sală au fost deja instalate plăcuțele cu noua denumire a încăperii în care se derulează ședințele aleșilor județeni, ședințe conduse de atâtea ori în trecut de Sorin Frunzăverde.

Trupul neîsuflețit al fostului președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin va fi depus astăzi în Biserica „Schimbarea la față” din Parcul Tricolorului din Reșița, unde miercuri, de la ora 12:00, va fi oficiată slujba de înmormântare.

Cei care au dorit să îi aducă un ultim omagiu fostului ministru al Apărării au putut-o face și ieri, în holul Consiliului Județean. Zeci de politicieni, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate sau administrațiilor locale, angajați ai forului județean, foști colegi și prieteni s-au perindat pe la sicriul flancat de militari. Printre aceștia și fostul primar al Aradului, europarlamentarul Gheorghe Falcă:

falca

Sorin Frunzăverde a fost și va rămâne un reper pentru politica românească. A fost un important om politic care a știut să lupte pentru țară, care și-a făcut datoria fie că vorbim de perioada în care a condus Consiliul Județean Caraș-Severin, fie că ne referim la perioada în care a fost rând pe rând ministru al Apărării, al Turismului sau al Mediului. Și chiar atunci când a ajuns în Parlamentul European, democratul Sorin Frunzăverde a dus o politică pentru România.

Va rămâne mereu pentru noi un nume important în evoluția politicii post-decembriste, iar faptul că a condus Ministerul Apărării în două Guvernări, cea din 2000 a lui Isărescu, și în perioada 2006-2007 în Guvernul Tăriceanu, arată valoarea acestui om politic.

Omul Sorin Frunzăverde mi-a fost coleg și partener, am împărtășit crezul Partidului Democrat și am luptat împreună pentru idealurile politice ale României.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!” , este mesajul de transmis de Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad.

Un ultim omagiu pentru cel care a fost Sorin Frunzăverde a fost postat și pe site-ul Ministerului Apărării Naţionale, unde se arată, printre altele: „Ca ministru al apărării naționale în două mandate (martie-decembrie 2000, respectiv octombrie 2006-aprilie 2007), Sorin Frunzăverde a contribuit, cu viziune și pragmatism, la procesul de modernizare a Armatei României și s-a remarcat drept un susținător necondiționat al militarilor și civililor care își desfășoară activitatea în MApN. Aflat la conducerea MApN în perioade pline de provocări în mediul politic național și în cel de securitate regional și global, Sorin Frunzăverde a asigurat echilibru și măsură în gestionarea politicilor de securitate națională, a contribuit la consolidarea statutului armatei noastre pe plan intern, drept una dintre instituțiile de bază ale societății românești, dar și pe plan extern, ca un ambasador valoros al țării noastre în lume, un partener și un aliat de nădejde în cadrul organizațiilor din care facem parte”.

De menționat și că ședința de ieri a celor două camere reunite ale Parlamentului în care s-a votat noul Guvern, a început cu un moment de reculegere pentru Sorin Frunzăverde, considerat unul din cei mai influenți politicieni postdecembriști ai județului Caraș-Severin, dar și ai României.

militari

 

Citește și Sorin Frunzăverde s-a stins din viață!

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Emilut

  Ce-a ajuns și țara asta ! Unii doctori în economie, care au făcut prăpăd în țară și în județ, ajung să aibă parte de onoruri militare, numele lor să fie atribuit unor săli / încăperi … ne trezim că îi vor face și un monument.
  Asta în timp ce alții, sergenți în armată și prizonieri 5 ani în Siberia, primesc un tort și o diplomă.

  Raspunde
 2. Gigi Against

  Trebuia inscrptionat pe placa si “condamnat 2 ani cu suspendare”!
  Deci dam numele unui infractor salii de sedinte al CJ….La multi ani, cu executare…

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei