fbpx
20.2 C
Reșița
marți, 30 aprilie 24

Consiliul Județean Caraș-Severin, drept la replică: „Operatorul nu a participat la nicio licitație”

În urma publicării articolului „Transportul liceenilor cu autobuzul care a luat foc, organizat de Consiliul Județean Caraș-Severin!” , reprezentanții forului județean au transmis un drept la replică.

Autobuzul implicat în incidentul de astăzi, 2 aprilie 2024, petrecut în Moldova Nouă efectua curse regulate în baza unei licențe existente și prelungită de către Consiliul Județean Caraș-Severin. Facem cunoscut faptul că operatorul nu a participat la nicio licitație organizată, anterior, de Consiliul Județean Caraș-Severin și nu are niciun contract în acest sens.

Având în vedere că în urma licitației, lotul traseelor din zona Moldova Noua a rămas neatribuit și pentru asigurarea continuității, s-a impus prelungirea licenței existente până la atribuirea traseelor în urma unei alte licitații, dar nu mai târziu de 31.07.2024.

În 2023, au fost organizate 2 runde de licitații, iar pentru grupa traseelor din zona Moldova Nouă nu a existat niciun ofertant. În ședința din 28 martie 2024 a fost modificat programul de transport și a fost aprobată documentația pentru următoarea rundă de licitații care este în curs de demarare”, se arată în dreptul la replică transmis de CJ Caraș-Severin.

Citește si:  UPDATE: Un autocar care transporta aproximativ 30 de elevi, s-a făcut scrum în Caraș-Severin!

Reper 24

4 COMENTARII

  1. ”… pentru asigurarea continuității, s-a impus …”

    Pentru asigurarea continuității în dictatură s-a impus?
    Și de către cine?
    Ultimul dictator parcă a fost împușcat (pentru o libertate personală, nu una impersonală).
    Nu?

    • Nu puteau: ”operatorul nu a participat la nicio licitație organizată” (de Dunca = CJ, nn).
      Însă cum și autobuzul (UE made) este asigurat de răspundere civilă, este indiferent operatorul, co-operatorul, licitația sau mânăria 🙂
      Restul e treaba pompierilor unde se stinge totul.

    • Să vă spun situația microbuzului școlar din Gârnic, domnule Pop: primit de la Consiliul Judeațean în urmă cu vreo 10 ani, acesta ruginește parcat în fața Căminului Cultural, fără să facă nici măcar un kilometru pentru transportul elevilor. Asta în timp ce la școala din Gârnic mai învață vreo 6 elevi iar la cea din Padina Matei vreo 26. Între cele două sate distanța e de cca. 3 kilometri…

      În alte localități din județ și din țară chiar ar fi nevoie de microbuze școlare și noi ne permitem să-l ținem tras pe dreapta un deceniu. Asta în timp ce copiii din comună merg la liceul din Moldova-Nouă cu un microbuz de linie, vechi de pe vremea lu’ Pazvante chioru’…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei