Consiliul Județean Caraș-Severin investește în cultură! Forul județean va finanța Festivalul de Jazz de la Gărâna!

modelmic

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, a anunțat că ediția din acest an a Festivalului de Jazz de la Gărâna va fi finanțată aproape integral de forul județean. Festivalul, considerat de mulți ca fiind cea mai importantă manifestare culturală din județul Caraș-Severin, se va desfășura în perioada 9-12 iulie. 

,,Finanţăm, practic, aproape integral, de la Consiliul Județean, Festivalul de Jazz de la Gărâna. Sperăm să atragem şi alţi finanţatori, pentru că este o acţiune foarte importantă. Comisia care analizează lista activităţilor culturale a hotărât să o finanţeze, deoarece, este, practic, cel mai important festival de gen din România şi din această parte a Europei. Anul acesta vor fi prezenţi şi laureaţi ai premiilor Grammy la categoria jazz şi cred că era firesc să punem în valoare, şi din acest punct de vedere, turistic, potenţialul subalpin al zonei Semenic”, a precizat Sorin Frunzăverde.

Pregătirile pentru ediția din acest an a Festivalului au început deja în urmă cu câteva luni, fiind deja stabiliți câțiva dintre artiștii care se vor prezenta anul acesta în fața celor care vor asista la evenimentul din Poiana Lupului. Marius Giura, principalul organizator al festivalului, dezvăluia recent și câteva din numele artiștilor ce vor participa laeveniment: „Probabil capul de afiș va fi Stanley Clarke, unul din cei mai mari basiști din istorie, încă tânăr și foarte în vogă în întreaga lume. Va mai fi Renaud Garcia-Fons, un violoncelist și contrabasist francez de mare clasă, apoi probabil că din spațiul nordic vor fi câteva formule noi care însumează marile lor vedete și de pe scena americană vor fi iarăși câteva mari surprize pe care nu le pot dezvălui încă”.

Festivalul de Jazz de la Gărâna a ajuns anul acesta la cea de-a XIX-a ediție.

Citiți și Au început pregătirile pentru ediția din acest an a Festivalului de Jazz de la Gărâna

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei