Consiliul Județean Caraș-Severin vrea să reducă birocrația! Cât va costa asta și de unde vin banii?

cj

La sediul Consiliului Județean, în prezența președintelui Romeo Dunca a fost lansat proiectul „Dezvoltare durabilă, eficiență și reducere a birocrației în județul Caraș-Severin”.

Beneficiarul este chiar Consiliul Județean Caraș-Severin, proiectul fiind cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă consolidarea capacității de planificare strategică pe termen lung și asigurarea calității serviciilor publice prin simplificarea procedurilor administrative pentru reducerea birocrației la nivelul Consiliului Județean Caraș-Severin.

Proiectul își propune elaborarea strategiei de dezvoltare durabilă în județul Caraș-Severin în perioada 2022-2026 pe baza unei analize ample a necesităților din anumite domenii: infrastructură, rețelele de utilități, dezvoltare teritorială, economie, turism, agricultură, mediu, cultură, cercetare și așa mai departe. Strategia împreună cu planul de implementare vor constitui baza coordonării proiectelor de investiție multianuală a proiectelor strategice de dezvoltare la nivel județean și la pregătirea administrației publice locale pentru absorbția fondurilor europene”, a precizat președintele CJ, Romeo Dunca, prezent la evenimentul de lansare al acestui proiect.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt:

– Elaborarea Strategiei de Dezvoltare durabilă Județului Caraș-Severin pentru perioada 2022-2027;

– Realizarea unui Sistem informatic de digitalizare a arhivei care să contribuie la livrarea serviciilor on line gestionate exclusiv de Consiliul Județean Caraș-Severin (retro-digitalizarea arhivei);

– Dezvoltarea abilităților personalului din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin (inclusiv a factorilor de decizie), în domeniul planificării strategice, printr-un curs realizat în cadrul unui schimb de experiență/networking cu autorități, instituții, organisme publice internaționale pentru 15 persoane, precum și în domeniul exploatării și administrării sistemului informatic implementat prin certificarea a 40 persoane din UAT Caraș-Severin.

Prin atingerea obiectivelor și rezultatelor propuse, se va garanta promovarea dezvoltării durabile și a egalității de șanse.

Data începerii proiectului: 23.07.2020

Data finalizării proiectului: 22.07.2022

Valoarea proiectului (LEI): 2.943.801,18

Valoarea cofinanțării Uniunii Europene (LEI): 2.884.925,15

 

 

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. alina

  O fi proiect scris pe vremea lui romeo driver? Ioc, cum ar zice un prieten. Acum sunt bune proiectele scrise de angajații CJ de la proiecte dar, îi dă afară ca să o angajeze pe Lămuița Jivan, că ea a pus monopol pe priceperea în ale proiectelor.

  Raspunde
 2. Johann Nicolescu

  Cat o sa-l mai lasam pe acest presedinte de CJ sa mai faca rau oamenilor ? Totul este o minciuna facuta cu rea-vointa si rea-credinta. Acest om si camarila lui trebuie opriti ca sa se termine jihadul acesta administrativ, deoarece s-a depasit orice limita a lipsei de omenie.

  Raspunde
  1. DuaLipa

   Johann-ul lui Peste! Si tu ar trebui sa bagi botul la Beciul Domnesc! Crezi ca nu stiu nimic despre tine? Deci, ori dispari de aici, ori…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei