Consiliul Judeţean îi învață pe liceeni noile reguli de separare a deşeurilor

modelmic

Mâine, 4 iunie, la Oțelu Roșu va debuta a doua serie de seminarii de informare, de tip picnic, adresate elevilor cărăşeni cu privire la derularea proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin”, implementat de Consiliul Judeţean.

În cadrul campaniei de promovare „004 Mediu. Misiune în spaţiul verde”, în perioada 4 – 12 iunie, vor avea loc șase seminarii de informare unde au fost invitați să participe elevi de la șapte licee din judeţ.

Evenimentele sunt programate astfel: în Oţelu Roşu pe 4 iunie, la Bozovici pe 8 iunie, în Oraviţa pe 9 iunie, în Moldova Nouă pe 10 iunie, în Teregova pe 11 iunie şi în Băile Herculane pe 12 iunie 2015.

Timp de câteva ore, elevilor și profesorilor însoţitori le vor fi prezentate avantajele colectării selective a deșeurilor prin demonstraţii, activităţi interactive şi jocuri. Alte patru astfel de evenimente au fost deja organizate în luna aprilie la Reșița, Bocșa, Anina și Caransebeș.

Derulat pe o perioadă de 44 de luni, până la 31 octombrie 2015, proiectul urmăreşte implementarea unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor care să aibă ca efect reducerea cantităţii de deşeuri depozitate, normă impusă de legislaţia europeană.

Proiectul prevede construirea Centrului de management integrat al deşeurilor care va include un depozit central ecologic de deşeuri, o staţie de sortare şi o staţie de tratare mecano-biologică simplă la Lupac.

Alte trei staţii de transfer vor fi constuite la Pojejena, Bozovici şi Oţelu Roşu. In cadrul proiectului vor fi  executate şi lucrările de închidere a depozitelor neconforme de deşeuri din judeţul Caraş-Severin. Sunt prevăzute construirea drumurilor de acces pentru depozitul central şi staţiile de transfer și achiziționarea de echipament pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

 Alexandra JURCA

 

Foto: http://reciclarecreativa.ro/

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei