Toate acoperișurile de bloc din municipiul Reșița vor fi inventariate, iar cele la care se descoperă probleme vor trebui consolidate sau demolate, anunță viceprimarul Daniel Călin. Decizia a fost luată în urmă cu luni de zile de administrația reșițeană, fiind, de altfel, întărită de cele petrecute în urmă cu aproape două săptămâni când acoperișurile mai multor imobile au fost puse la pământ de vântul puternic.
„Dacă ne aducem aminte, au mai fost și anul trecut aceleași probleme în care câteva acoperișuri de blocuri au luat-o la vale. Este rezultatul clar al lucrărilor făcute fără autorizații, fără studii, fără proiecte, făcute din bani puțini, pentru că au fost suportate de către asociațiile de locatari. Este foarte clar că și acoperișul este responsabilitatea asociațiilor de locatari, dar aș vrea să analizați și să vă gândiți cam care ar fi fost impactul dacă vântul ar fi bătut la ora 8 fără 20 când copiii mergeau la școală, când lumea mergea la lucru. Doamne ajută că s-a întâmplat la 05:20 dimineața și nu era nimeni pe stradă.
Este o situație pe care Primăria Reșița și Direcția de Urbanism o analizează încă de anul trecut. S-au inventariat până în acest moment mare parte din blocurile din Govândari, urmează să trecem cu analiza și în partea de sus a orașului. Se analizează care acoperișuri sunt făcute cu autorizație de construcție și care nu, urmând ca următoarele măsuri să fie notificarea celor care au acoperișuri construite fără autorizații și fără avizele necesare. În urma acestor notificări ar trebui făcute niște expertize care să spună dacă acele acoperișuri sunt ok sau nu. Cele care sunt ok rămân în continuare în picioare, cele care nu sunt ok trebuie găsite soluții, ori de consolidare, ori de demolare”, a explicat Dani Călin.
Conform viceprimarului, peste 50% din blocurile inventariate până în prezent nu au documentele necesare.
Karina TINCUL
E o problema pe care primaria o are în atenție de anul trecut iar acoperișurile sunt făcute de 10 ani cu banii asociațiilor de proprietari adică cu bani din pensiile proprietarilor cum au putut ca să nu le plouă în case, fără ca primăriei să-i pese vreun pic de locatari. Că de voturile se iau oricum, banii din fondurile europene sunt pentru centru, bulevardele principale, și domeniul turistic Semenic, iar taxele sunt plătite la zi de pensionari. Când mai vine câte o viitură sau o calamitate ne amintim că avem niște îndatoriri și obligații față de siguranța cetățeanului. Când verificați acoperișurile, în cazul în care nu o faceți din elicopter, uitați-vă și la condițiile de trai ale locuitorilor din microcartiere: alei, locuri de depozitare deșeuri, pomi netoaletati, blocuri neizolate termic etc. Sper să nu faceți verificarea doar la blocurile de la bulevard.
Vedeți, dacă aveți voie de la bișnițar alias Popa interlop, acoperișul de pe blocul 20, Repubici 20, dar voi presa de slugi nu a-ți făcut nimic doar întoarceți capul la ordinele lui Popa Rommel. În acest moment o ,,lucrare ” de tot rahatul se află în execuție cu copii de 17 ani, sclavie la prosteală cu bună știință la ordinele jegurilor din primărie, conducere firme etc.Să vă fie rușine ipocriților!Vă ascundeți după vorbe, restul este pishwasser!
Banu să iasă, în rest numa bine!
Dl.Calin nu știu dacă faceți cumpărături piața nord sa vedeți cum arata dezordine ,mizerie ,aglomerati lipsa locuri parcare care acum câțiva ani tot campanie electorala ați promis modernizare ,parcări pentru piața.
”Consolidare sau demolare! …
Conform viceprimarului, peste 50% din blocurile inventariate până în prezent nu au documentele necesare.”
–
Da!
Așa procedează un milițian, când nu (MAI) ai documentele necesare (lui) poate să îți cadă și pălăria, nu doar acoperișul.
Aceasta se numește acțiune preventiv-reactivă!
Pentru consolidare (a bugetului altora).
Și când nu ești cu ”toate țiglele pe casă” (din cauza vântului).
Nu?