Continuă investițiile în învățământ la Măureni! Grădinița din Șoșdea, la un pas de recepție!

modelmic

Un proiect în valoare de aproximativ 900.000 de lei este în plină derulare în comuna Măureni. Este vorba de ridicarea unei grădinițe nou-nouțe pentru copiii din Șoșdea. Conform primarului Brian Filimon, viitoarea grădiniță va fi recepționată până la sfârșitul anului sau la începutul anului viitor.

Clădirea a fost deja ridicată și acoperită, s-a realizat partea de termoizolație, s-a tencuit, interior și exterior, acum se lucrează la partea de finisaje interioare, instalația electrică, cea sanitară și de încălzire, iar în exterior trebuie amenajat locul de joacă și accesul, după care grădinița va fi dată în folosință”, a explicat primarul Brian Filimon.

Din valoarea totală a proiectului, aproximativ 700.000 de lei vin de la Ministerul Educației, restul fiind asigurați de administrația locală.

Conform viceprimarului Cornel Niță, în viitoarea grădiniță își vor desfășura activitatea patru grupe de preșcolari:

„Sperăm să avem suficienți copii pe viitor. Suntem una din comunele cu spor natural pozitiv. La o  medie de 25 de decese, avem 70-75 de nașteri. Deci stăm bine. În momentul de față sunt trei grupe, dar sperăm ca pe viitor să o folosim la o capacitate de patru grupe”.

Investițiile în învățământ au fost mereu în atenția actualei echipe de la Primăria Măureni, care a reușit să obțină fonduri pentru termoizolarea celor două școli din comună, proiecte finanțate de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală și care se ridică la valoarea de 260.000 de lei. În prezent, se caută finanțare pentru ridicarea unei grădinițe noi și în Măureni, partea de proiectare fiind deja realizată.

IMG_3519IMG_3508IMG_3509IMG_3518IMG_3517IMG_3515IMG_3514IMG_3513IMG_3511IMG_3507

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei