Continuă lucrările de asfaltare în Goruia! Cu ce piedici s-a confruntat administrația locală?

asfaltare

Lucrările de asfaltare a drumurilor din comuna Goruia sunt în desfășurare, unul dintre acestea, finanțat din bani europeni printr-un proiect depus de administrația locală pe AFIR, va fi finalizat chiar luna viitoare.

Drumul trebuie să fie finalizat până în august, așa sper, pentru că cei care execută lucrările mai au de turnat asfaltul, iar firma care a câștigat licitația, pentru asfaltare este destul de puternică. M-am bucurat că nu s-au mai rupt zidurile. Că anul trecut la inundații ne-a dislocat o porțiune de zid de sprijin ridicat  la o ramificație a râului Caraș. Proiectantul a prevăzut zidul de sprijin în caz de inundații să nu fie afectat drumul, acolo se ramifică apa”, a declarat primarul comunei Goruia, Dumitru Crăciun.

Realizarea acestui drum agricol pare să fie destul de importantă pentru comună, el facilitând accesul oamenilor la terenurile agricole pe care le dețin și care se întind pe o suprafață generoasă, aproximativ 400 de hectare de teren agricol.

Este un drum foarte important pentru comună pentru că toate utilajele agricole nu mai circulă pe drumul județean care este foarte aglomerat și devine mult mai simplu accesul la terenuri, pentru că deservește undeva la 400 de hectare de teren agricol”, ne-a explicat primarul Crăciun.

În câteva zile va începe și asfaltarea străzilor din comună, primăria alocând din bugetul local bani pentru încă 300 de metri de drum și un podeț, o continuare a lucrărilor de asfaltare, cu peripeții și rectificări de buget, dar care, odată finalizat va duce comuna tot mai aproape de o infrastructură civilizată.

În maxim o săptămână o să primim autorizația și atunci o să dau drumul la asfaltare în continuare, la străzi în Goruia, 300  de metri, cu un podeț peste pârâul Goruița. Dar acolo, după ce am primit avizul de la ape ne-a crescut cu 100 de mii valoarea lucrărilor pentru că podul acela trebuie prevăzut cu aripi de susținere să nu iasă apa pe drum și să nu afecteze casele, grădinile, și ne-au crescut de la suma care era prevăzută cu încă 100 de mii, ceea ce ne-a făcut să rectificăm bugetul.

E doar un pârâu acest Goruița dar atunci când se umflă iese, pentru că albia lui este îngustă și a mai ajuns prin grădini pe la oameni, dar asta se întâmplă odată la 20 de ani, însă ei au luat aceste măsuri de precauție pentru că am avut problemele acestea acum câțiva ani și a fost destul de mare, a distrus trecerile peste el în anumite locuri, a venit pe stradă și a intrat prin case. Dacă asfaltăm și bucata asta, o să ne rămână prea puțin de asfaltat ca și străzi în Goruia”, a declarat primarul comunei, Dumitru Crăciun.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei