Contrabanda, în creștere la frontierele din vestul țării! Traficanții de țigări, foarte activi în special la Moldova Veche!

modelmic

În primul semestru din anul 2018 au fost constatate un număr de 51 cazuri de contrabandă la punctele de trecere a frontierei aflate în aria de competență a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, adică la granițele din județele Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți. Cifrele sunt în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, când au fost înregistrate doar 32 de cazuri.

Din infracțiunile de contrabandă constatate, au fost reținute 63.577 de pachete de țigarete și 578 de litri de alcool, dar și alte bunuri în valoare totală de aproximativ 762.924 lei.

Cele mai multe evenimente au fost înregistrate la sectoarele poliţiei de frontieră  Moldova Veche – 14 cazuri cu 19 persoane implicate, Drobeta Turnu Severin – 9 cazuri cu 21 persoane implicate şi S.T.P.F. Mehedinți – 9 cazuri cu 11 persoane implicate”, explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, inspector principal  de poliţie Petre-Ionuţ Nicola.

În perioada supusă analizei, 01.01-30.06.2018, au fost depistate 10 vehicule semnalate ca fiind furate. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismele au fost conduse de către cetăţeni români şi sârbi, dar şi de către un cetățean austriac și figurau ca fiind furate din Spania, Austria, Italia, Danemarca și Germania.

De asemenea, au fost constatate 30 cazuri de braconaj piscicol, săvârşite de către 55 cetăţeni români și bulgari, comparativ cu anul 2017 în care au fost descoperite 14 cazuri cu 21 persoane. Au fost confiscate 486,6 kg de peşte, patru ambarcaţiuni, un motor de ambarcațiune şi 193 unelte de pescuit, în valoare totală de aproximativ 17.165 lei. Sectorul poliţiei de frontieră unde au fost înregistrate cele mai multe cazuri este SPF Șvinița cu şapte astfel de constatări.

În ceea ce privește traficul cu stupefiante, în primul semestru al acestui an, a fost descoperită cantitatea de 2,658 kg cannabis la S.P.F. Socol, iar la S.P.F. Moravița,  au fost reținute aproximativ 740 produse psihotrope.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei