Controale pe drumurile din Caraș-Severin! Vehiculele pentru transport persoane sau mărfuri, oprite de polițiști!

politist

Polițiștii rutieri cărășeni derulează săptămâna aceasta o amplă acțiune de prevenire a accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Activităţile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale U.E. Continua verificările și cu privire la respectarea măsurilor dispuse în perioada stării de alertă.

Vor fi oprite la control autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri. Acțiunea se desfășoară conform Planului de operaţiuni al Forțelor Europene ale Poliției Rutiere (ROADPOL) și este coordonată la nivel național de către Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin:

„Controalele polițiștilor au în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase”.

Alina Boeru mai precizează că polițiștii rutieri verifică în continuare modul în care conducătorii și pasagerii autovehiculelor destinate transportului de persoane respectă măsurile dispuse în perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii și infectării cu noul coronavirus.

foto: digi24.ro

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei