Copii abandonați sub ploaia de grindină la Grădina Zoologică! Părinții cer demisia directorului Stănucă!

modelmic

Fapt fără precedent petrecut la Grădina Zoologică din Reșița. Mai mulți elevi ai unei școli, însoțiți de părinți, frățiori și surioarele lor, au fost surprinși în incinta grădinii zoologice de ploaia în averse și grindina căzute ieri la Reșița, fără a avea posibilitatea să se adăpostească. Copiii, pentru fiecare dintre cei care suntem părinți responsabili, reprezinta un subiect sensibil iar o asemenea situație, precum cea de ieri, se gestionează cu prevenție, încă de la momentul proiectării unui asemenea edificiu sau a unui plan managerial bine pus la punct. Părinții și copiii au avut de înfruntat mai bine de un ceas de vreme capricioasă și au încercat să-l apeleze, fără succes, pe managerul Grădinii Zoologice, Gabriel Stănucă. Părinții și-au expus la scurt timp poveștile trăite pe paginile proprii de social-media:

Directorul fără suflet,de la Grădina Zoologică (stănucă gabriel) este un ZOOFIL…Adică? Iubește mai mult animalele decât copii. Ai ținut în furtună și grindină (1:30 minute) 30 de copii (de 7 ani)+ 60 de adulți (care își țineau serbarea, au plătit bilet adult+copil) și vreo 3 bebeluși dintre care fiul meu în vârsta de o lună și pentru ce? Că nu ai fost în stare sa deschizi o ușă(din telefon) sau să trimiți niște chei printr-un taxi. Când a început furtuna toți au început sa se adăpostească (s-a creat panică) sub pomi, streșini, fiecare pe unde a apucat și nu au putut intra în sala de conferințe.

Te-am sunat (personal) de 10 ori, ți-am dat mesaj, ți-am scris pe Facebook după care ți-ai închis telefonul. Am fost informat(de alți părinți) că subordonații tăi au zis la părinți că doar dacă ai relații sus puse se poate deschide ușa.Ai periclitat siguranța la aproximativ 90 de persoane și ai fost sunat de angajați, de părinții copiilor și nu poți nega că într-o oră și jumătate nu ai fost informat de situația existentă. Din punctul meu de vedere ești un director incompetent, plătit din banii publici degeaba și ar trebui să îți dai demisia!Grădina Zoologica nu este a ta,ești funcționar public.
Funcționar public fiind, am auzit că îți înjuri și terorizezi subordonații!”, a scris un părinte, Cătălin Radu.

Un alt părinte, Rareș Ganțolea, descrie situația, greu de imaginat, prin care au trecut copiii și părinții lor.

Blocați la Grădina Zoologică. Incompetența sau rea voință? Sau amândouă? Ceea ce trebuia sa fie prima serbare organizată, la grădina zoologică (contra cost), cu ocazia absolvirii clasei 0 de către niște copii minunați s-a transformat într-un coșmar în foarte scurt timp. 30 de copii cu părinți și învățătoare. A început furtuna. Cu ploaie, vânt și grindină. Până aici, nimic spectaculos, veți spune. Natura, nu-i așa, cu care nu te poți pune niciodată. Corect! Numai că, aceasta mulțime de oameni a încercat să se adăpostească în sala de conferințe a grădinii zoologice. Era cea mai apropiată locație. Dar, ce sa vezi, stupoare, șoc și groază!!! Cheia este doar la șeful. Ne pare rău! O mulțime de oameni, vreo 60-70, au început sa se îmbulzească spre intrarea în clădirea menționată sa protejam copii, alții au rămas în ploaie, alții sub pomi. Nu vorbim de câteva minute.

Vorbim nu de 10, nu de 15, nu de 20 de minute! Vorbim de aproape o oră și jumătate în care am încercat sa ne încălzim copiii cu corpurile, prin grindină și ploaie, la ușa unei clădiri pe care nimeni nu dorea sa ne-o deschidă. Timp de o oră și jumătate s-au dat zeci de telefoane. Răspunsul același. Ne pare rău, cheia este la șeful sau cel mai tare, va rugam dacă aveți relații sus de tot sa sunați dumneavoastră și o primiți mai repede. În asta consta obținerea unei nenorocite de chei pentru a lăsa înăuntru 30 de copii uzi, care plângeau, și pe care încercam să îi protejăm cum puteam. Noroc ca ploaia nu a durat decât 1 ora și ceva. Și ghinionul nostru al celor vreo 60 de părinți ca “Nu am avut nici o relație pentru a face rost de cheie”. Și nu vreau sa primesc o cheie pentru ca am o relație. E vorba de niște copii, până la urmă, care nu au relații. Alte cuvinte sunt de prisos”.

modelmic

Contactat de Reper24 pentru un punct de vedere, directorul Grădinii Zoologice „prof. Ioan Crișan” Reșița, Gabriel Stănucă, a precizat că regretă incidentul și își cere scuze atât copiilor, cât și părinților, bunicilor și dascălilor.

Am plecat din Grădina Zoologică la ora 16:40, pentru a-mi rezolva niște probleme personale, dat fiind faptul că programul meu este până la ora 16:00, am plecat pe soare, pe liniște, am salutat oamenii, cunosc părinții copiilor, cunosc bunicii copiilor. Întâmplarea face ca, acolo unde am avut o problemă personală de rezolvat, a fost în zona Anina unde nu am avut semnal. Sigur că m-a prins și pe mine viitura și timp de 15-20 de minute m-am adăpostit sub pom, după care am venit în oraș și am văzut o grămadă de mesaje și de telefoane.

Îmi pare rău de situația de creată, îmi pare rău de copii, îmi pare rău de festivitatea care ar fi trebuit să se desfășoare atât de frumos, doar că nu știu unde am greșit! Nu știu dacă am greșit undeva! Există în Grădina Zoologică un foișor unde ar fi putut să se adăpostească. Poate că sunt judecat de rea intenție, dacă aș fi fost în acea clădire și nu aș fi deschis ușa, dar nu am fost! Când am venit în localitate a fost mult prea târziu! E regretabil ce s-a întâmplat, dar ce mai pot face, decât să îmi cer scuze atât părinților, cât și bunicilor, copiilor și dascălilor! Dacă superiorii mei consideră că am greșit. eu în minutul unul îmi voi da demisia fără niciun fel de problemă, cu regrete și cu păreri de rău pentru situația creată!”, a declarat Gabriel Stănucă. Managerul Grădinii Zoologice mai spune că una dintre cheile care ar fi putut permite accesul copiilor și al tutorilor în clădirea birourilor administrației se afla în posesia acestuia iar cea de-a doua cheie se afla la un alt angajat.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

8 Comentarii

 1. Simina

  Daca cine a scris articolul asta era intr-adevar un jurnalist, l-ar fi intrebat pe ‘el directore': Pai cum nu stiti unde ati gresit, oamenii spun ca cheia de la sala de conferinte era la dvs., din aceasta cauza nu putea fi deschisa sala, e adevarat? Da? De ce era la dvs.? De ce nu era la administratia Gradinii?

  Va rog, din respect pt jurnalism, sunati-l din nou si intrebati-l cum era cu cheia, iar apoi reveniti cu un update. Multumesc.

  Raspunde
 2. Petru

  Nu pot sa nu intreb de ce parintii nu au luat in calcul vremea (la TV s-au anuntat furtuni la deal si munte…) regretabil ca s-a ajuns aici dar – intreb – se poate inchiria sala de conferinte pentru petreceri private? O zi de nastere a unui copil, o serbare scolara? Inca odata – regretabila situatia dar …

  Raspunde
 3. zero

  “Incompetența sau rea voință?”
  “dacă aveți relații sus de tot sa sunați dumneavoastră și o primiți mai repede”

  Unde s-au nimerit să fie “oameni” ca tăiţelu’ în administraţie sunt de toate, mai ales rea-voinţă. Dar şi incompetenţă.
  Peştele (doar) de la cap se împute.
  Nu?

  Raspunde
 4. DON JUAN

  Mai oameni buni, Stanuca nu este Dumnezeu, iar ce a facut omul asta la Gradina Zoologica este fara cuvinte..de unde sa stie el ca trebuie sa vina ploaia aia ? daca erau la locomotive la Triaj unde se bagau ? sub locomotive ?…cine dracu e radu si ce a facut asta la viata lui decat batai scandaluri si tepe !
  Vezi Doamne l-a stropit ploaia pe fi-su’ .. baaa ma lasi dreacu !
  Deci tineti minte ..omul asta a facut cea mai atractiva gradina zoologica DIN TARA…REPET…DIN T.A.R.A !
  Astept comentarii rautacioase …hai sa va vad !

  Raspunde
  1. zero

   “daca erau la locomotive la Triaj unde se bagau ? sub locomotive ?”

   Nu.
   Sub copertina generoasă de la benzinăria din apropiere.
   Măcar cât să nu se sperie copiii.

 5. Pingback: Demisie la Grădina Zoologică din Reșița după ce zeci de copii au trecut prin scene de groază în timpul furtunii de miercuri - Realitatea de Resita

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei