Copii certificate de tip fractal II

modelmic74

Trăim într-o lume în care mediocritatea are pretenții exagerate. Când un om este mediocru și are pretenții exagerate are la îndemână o singură cale, pe timp de pace, de satisfacere a pretențiilor, cea a corupiei.

Și-i merge de minune, pentru că societatea nu vrea să compare, nu are mecanismele necesare centrate pe așa ceva. Nu poți compara dacă vorbești mai mult decât citești, dacă produci mai puțin decât consumi, dacă privești prin geam la ceea ce dorești.

Mediocrul nu este singurul vinovat pentru rezultatele pe care le obține, nemeritat și în favoarea sa.

Mediocritatea și politica, din păcate, nu sunt ca două drepte paralele care se întâlnesc la infinit, adică în afara universului.

Acești oameni ajung să-i păcălească foarte ușor pe cei care aleg sentimental și nu comparativ, sunt consfințiți legal să participe la ședințele consiliilor locale-județene cu drept de vot și dacă hotărârile care le iau sunt pentru satisfacerea pretențiilor personale exagerate, nimeni nu mai poate face nimic. Totul este conform legii.

Cine sunt vinovații pentru decăderea vieții cotidiene din majoritatea localităților, din România? În aceeași măsură sunt vinovați cei care au hotărât asta, dar  și cei care i-au ales, au pus ștampila pe buletinul de vot și i-au trimis în sala consiliului local-județean.

V-ați întrebat vreodata cine este cel pe care-l votați, ce știe să facă, ce a realizat…?

Mulți au plecat de lângă noi, îi cunoșteam foarte bine și ne mirăm cum de au ajuns să ocupe un loc în acea sală de ședințe.

Pe mulți i-am întâlnit când am vrut să construim ceva și ne-am mirat cum de este posibil să ca nouă să nu ne fie permis, dar lor da.

Când cel trimis prin vot în sala consiliului local-județean ajunge să fie cercetat de procurori, vinovat nu este doar el, este și cel care l-a votat și l-a trimis acolo.

Așa că, cetățene care ai ales să votezi un corupt, la alegerile locale, parlamentare sau prezidențiale, așteaptă-te să dai socoteală la acea „Judecată de apoi”, cea mai importantă din viața ta, supremă, divină și de care nu scapă nimeni.

Eugen LUPU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei