Copiii nu vor merge nici în această săptămână la grădiniță și la școală

a

Cursurile sunt sistate și în această săptămână atât pentru elevi cât și pentru preșcolari. Despre ce se va întâmpla cu materia pierdută și cum va fi ea recuperată, am solicitat lămuriri inspectorului școlar general Carina Pristavu din cadrul Inspectoratului Școlar Caraș-Severin:

„În Caraș-Severin am acționat conform normelor și dispozițiilor primite de la Ministerul Educației și Cercetării, în sensul că din data de 11 au fost suspendate cursurile pentru elevi la nivelul învățământului preuniversitar la toate școlile din județ. S-a recomandat tuturor școlilor, acolo unde a existat posibilitatea, ca toți elevii să susțină cursuri on-line de acasă, împreună cu profesorii lor. Există profesori care au grupuri on-line pe diferite rețele de socializare și pot lucra, în sensul în care le pot oferi elevilor în această perioadă tot felul de lecții conform planificărilor și programei în vigoare la ora actuală.

În altă ordine de idei, la nivelul învățământului Caraș-Severinean, sunt câteva școli care au și lucrează la ora actuală, pe platforme informatice on -line cu elevii și acestea beneficiază de resurse educaționale la care pot avea acces elevii din fiecare clasă. Ministerul Educației și Cercetării a venit în întâmpinarea nevoii elevilor cu o serie de produse on-line care vor fi televizate. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu directorii de școli, majoritatea dintre aceștia au fost de acord cu genul acesta de activități, astfel încât să-și poată continua într-o formă ușor mai acceptabilă pentru elevi misiunea“.

s

„Să sperăm că vom reuși să gândim rațional și să înțelegem cu toții că este o situație îngrijorătoare și ne este tuturor la îndemână să aplicăm măsurile preventive care au fost recomandate și să stăm acasă pe cât posibil și să evităm să luăm contact cu colectivități mari“.

Referitor la recomandările pentru elevi în această perioadă, Inspectorul Școlar General al județului Caraș-Severin Carina Pristavu a mai afirmat: „Să stea acasă în primul rând, să evite spațiile aglomerate, să încerce să deruleze activități cu părinții, astfel încât să se bucure de aceste momente alături de familia lor, pentru că trebuie să gândim pozitiv și să încercăm să depășim această situație“.

În toată această perioadă cadrele didactice stau acasă și se asigură activitatea de permanență doar la secretariatele unităților de învățământ, iar dascălii vor fi plătiți integral, a mai precizat Corina Pristavu.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei